Labdarúgás

2024.01.03. 14:00

Falták a kilométereket a DVSC labdarúgói, hamarosan újabb túra jön

Megnéztük, hogy a debreceni futballcsapat a tavaly téli felkészülés óta mennyit utazott.

Tóth Huba Elemér

A DVSC labdarúgócsapata ezzel a repülőgéppel utazott Bécsbe

Fotó: Napló-archív

A DVSC orvosi vizsgálatokkal kezdte meg a téli felkészülést szerdán, majd január 8. és 26. között a törökország Belekben edzőtáborozik. A piros-fehérek a tervek szerint tesztmérkőzést játszhatnak a román Ploiesti, a lengyel Cracovia, a szlovén Ljubljana, a dél-afrikai TS Galaxy, a szerb Novi Pazar, valamint a montenegrói FK Buducsnost együttese ellen is.

A Loki futballistái egy esztendeje is a török riviérán készülhettek. Mivel az együttes 2023-as évi sikerei minden bizonnyal ennek is köszönhetőek voltak, feltehetjük a kérdést: a repülőgéppel megtett, oda-vissza összesen 3000 km-es út jó befektetés?

Ennek kapcsán a Haon megnézte, hogy a legutóbbi téli edzőtábor óta mennyit utazott együtt a csapat. Dzsudzsák Balázsék annak köszönhetően, hogy nemzetközi kupaselejtezőt játszhattak, továbbá a Magyar Kupában is szépen menetelnek, a 2023-as évben összesen 22-re növelték idegenbeli tétmeccseik számát.

Hazai közegben

A debreceni labdarúgók a bajnokságban összesen több mint 8500 kilométert tettek meg. A legnagyobb távolságra a ZTE Aréna (482 km), míg legközelebb a Kisvárda (98 km) stadionja volt. Szrdjan Blagojevics alakulata tavaly a legtöbbször egyébként a fővárosba látogatott, ahol két FTC elleni meccsen kívül az előző szezonban a Budapest Honvéddal és az Újpesttel is megmérkőzött, míg az idei kiírásban az MTK-val csapott össze.

A DVSC labdarúgócsapata az elmúlt egy évben 14 magyar stadionban lépett pályára 
Forrás: Google Maps

Mivel a DVSC a Magyar Kupa mostani, valamint előző kiírásában is vendégeskedett a győri ETO Parkban, mellyel a megtett kilométerekhez is bőven gyarapodtak. Ehhez pedig hozzávehetjük még, hogy a piros-fehérek szeptemberben Egerben léptek pályára, így a hazai kupa miatt közel 1800 km-t buszoztak.

Külföldi kaland

Azonban ahogyan a kézilabdázóknál számoltuk, úgy a labdarúgóknál is a nemzetközi mérkőzések fokozzák leginkább az egy év alatt megtett távolságot. A debreceniek az Alashkert otthonáig közel 2000 km-t repültek, míg a Rapid Wienhez nagyjából 500 km-t utaztak Ausztriába. A debreceniek még nyáron is az osztrákoknál, Windischgarstenben edzőtáboroztak, hiszen akkor túl nagy lett volna a hőség Törökországban.

A DVSC az elmúlt egy évben ezeken a helyeken találkozott külföldi csapatokkal
Forrás: Google Maps

Mindent összegezve a két téli, beleki edzőtábor között a csapat körülbelül 16500 km távolságot tett meg busszal vagy repülővel. Ezek a túrák valószínűleg még inkább összerázzák a gárdát, a hajdúsági szurkolók pedig reménykedhetnek, hogy a mostani felkészülés is ugyanolyan sikeres lesz, mint a tavalyi.


 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában