Kézilabda

2024.02.02. 15:03

Szilágyi Zoltán: A saját játékunkkal Németországban is jó eredményt érhetünk el

A DVSC Schaeffler visszavághat a Bietigheim csapatának a Bajnokok Ligájában.

Tóth Huba Elemér

Szilágyi Zoltán reméli, hogy csapata érvényesíteni tudja akaratát Németországban

Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A DVSC Schaeffler kézilabdacsapata a BL-meccsek és a bajnoki küzdelmek közepette szerdán a Magyar Kupában a Dunaújvárosi KKA otthonában 36–23-as győzelmet aratott, és a sorozat legjobb négy csapata közé jutott. Az együttes vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a Haonnak elmondta, hogy nagyon örül a továbbjutásnak, hiszen ezzel még közelebb kerültek idei céljaik megvalósításában. – Az Ferencváros elleni bajnoki nem éppen úgy sikerült számunkra, ahogyan azt elterveztük, volt bennünk hiányérzet – kezdte a mester. – Azonban sokáig nem búslakodhattunk, mert Dunaújvárosban szintén egy fontos mérkőzés várt ránk. Tiszteltük az ellenfelünk, de papíron tudtuk, hogy gyengébbek. Éppen ezért úgy léptünk ki a pályára, hogy megalkuvást nem tűrve, átgázoljunk rajtuk. 

Kifejezetten jól is kezdtünk, és bár az első félidő végén volt egy kis megingásunk, de a szünet után egyértelműen megmutattuk miért jöttünk. Boldog vagyok, amiért hamar eldöntöttük a továbbjutás kérdését, és ismét ott vagyunk a kupa legjobb négy csapata között

 – gondolt vissza a szerdai eseményekre Szilágyi Zoltán.

Kellett a regeneráció

A Loki trénere azt is elmondta, hogy csütörtökön sokan regenerálódtak, de azon kézilabdázók, akik az utóbbi meccseken kevesebb játéklehetőséget kaptak, számukra edzés is volt. Szilágyi Zoltán kiemelte, hogy ilyen kemény időszakban rendkívül fontos a gyógyterápia és a masszázs, és a prevenciós mobilizációs gyakorlatokra is nagy hangsúlyt fektetnek.

 – Ilyen sűrű időszakban nagyon egyénre szabott a munka, sok mindentől függ, hogy kinél mit kell fejleszteni. Pénteken délelőtt voltunk együtt ismét, videóelemzéssel is készültünk. Szombaton is vár a lányokra még egy tréning, majd egy hosszú út vár ránk, délután öt órakor Ferihegyről repülünk Németországba – hangoztatta.

Újabb kihívás jön

A DVSC a Bajnokok Ligája 12. fordulójában vasárnap 14 órától a Bietigheim vendége lesz, amit a Sport1 élőben közvetít.

Füzi-Tóvizi Petráéknak van miért visszavágniuk, ugyanis a német gárda szeptemberben 36–26-os győzelmet aratott Debrecenben. Szilágyi Zoltán reménykedik benne, hogy ezúttal máshogy alakul a mérkőzés. – Azon a hazai meccsen rendre elveszítettük az egy-egy elleni szituációkat, ellenfelünk nagyon könnyen ment át a falunkon. Az volt a baj, hogy kishitűek voltunk, és nem hittük el, igazából mire vagyunk képesek. Akkor a ziccereket folyamatosan gólra váltották, és nem tudtunk mit csinálni ellenük. Hiszem, hogy ezúttal már másképp lesz – nyilatkozta a vezetőedző bizakodóan.

Minden meccs ajándék

Szilágyi Zoltán a Haonnak azt is elárulta, hogy a találkozó előtt egy edzése még a helyszínen is lesz a csapatnak, valamint próbálnak egy rövid sétát beiktatni a programba. – Mivel már biztosan továbbjutottunk a BL-csoportkörből, az egyik fő idei célunkat már elértük. Természetesen mindig győzni szeretnénk, más mentalitással nem is léphetnénk pályára. 

Azonban számunkra a nemzetközi kupaporondon mostmár minden meccs ajándék. Nincs rajtunk semmi nyomás, csak élvezni szeretnénk a játékot. Nem vagyok jós, nem látok a jövőbe, de ha a saját játékunk szerint tudnánk teljesíteni, abban biztos vagyok, hogy jó eredményt érhetünk el

– zárta szavait Szilágyi Zoltán. 

A DVSC Schaeffler a vasárnapi mérkőzés után már rögtön visszatér a cívisvárosba, hisz jövő héten szerdán az Alba Fehérvár, majd szombaton a Győri ETO látogat a Hódosba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában