Labdarúgás

2024.03.28. 17:30

Dzsudzsák mellett más játékosoknak is lejár a szerződése – kikkel tárgyalhat a DVSC a folytatásról?

A Lokiban a hátvédeknél Ferenczi János, Meldin Dreskovics és Dusan Lagator maradása sincs bebiztosítva, de Bódi Ádámnak és Sztefan Loncsarnak is le kell még ülnie a debreceni klub vezetőivel.

Tóth Huba Elemér

Vajon a következő idényben is láthatunk hasonló gólörömöt, amint Dzsudzsák Bárány, Ferenczi és Loncsar társaságában ünnepel?

Forrás: Nemzeti Sport-archív

A DVSC labdarúgócsapata 25 fordulót követően – hasonlóan a tavalyi helyzethez – jelenleg a 4. helyen áll. Az előző idényben ekkor 10 győzelem, 7 döntetlen és 8 vereség volt a csapat mérlege, ezúttal pedig 10–6–9 az arány. Szrdjan Blagojevicsnak és stábtagjainak (Sasa Semeredi, Dejan Fijala) 2025-ig van kontraktusuk, amennyiben pedig a Lokomotív továbbra is hozza a várhatót, bizonyára nem lesz változás.

Noha a bajnokságból még nyolc forduló hátra van, május 18-ig még sok víz lefolyik a Tiszán, így a klub vezetőinek már azt is szem előtt kell tartaniuk, miképpen állhat fel a Loki a következő idényben. Ebben a cikkben azt jártuk körül, hogy a jelenlegi keretből a játékosoknak meddig van érvényes szerződésük.

A kapusok helye biztos

Megyeri Balázs helye biztos a gólvonalon, a rutinos hálóőr a mostani szezonban eddig mindössze két mérkőzésen nem lépett pályára – akkor az együttestől januárban távozó Marko Milosevics védett. A 16-os mezszámú kapus szerződését tavaly májusban 2+1 évvel meghosszabbította a DVSC, így 2025. június 30-ig még biztosan sokszor láthatjuk a kezdőben.

Ami a Vasutas másik két kapusát illeti, Engedi Márk eddig 11, míg Erdélyi Benedek 9 NB III.-as találkozón bizonyíthatott. A 17 éves Engedivel 2023 nyarán egyeztek meg a felek, a dvsc.hu-n akkor nem adtak róla tájékoztatást, meddig szól az egyezség. A 18 esztendős Erdélyivel pedig 2022 nyarán kötött profi szerződést a klub, szerződése 2025. június 30-án jár le.

CM20230817_DVSC-Rapid Wien_sport_loki_HAON (18)
Megyeri Balázs kirobbanthatatlan a debreceni kapuból
Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A védőknél vannak kérdőjelek

A Loki hátvédei közül Kusnyir Eriknek nincs miért aggódnia, hiszen tavaly nyáron 2026. június 30-ig írta alá az új szerződést. A debreceniek saját nevelésű játékosa a mostani szezonban is meccsről meccsre jó teljesítményt nyújtott, azonban súlyos sérülése miatt csak a következő idényben térhet vissza a pályára. Az őt remekül helyettesítő Baranyai Nimródnak is biztos a helye a piros-fehéreknél, hiszen 2025. június 30-ig van élő kontraktusa. Ugyaneddig a dátumig írt alá Christian Manrique és Olekszandr Romancsuk is, továbbá Dusan Lagatorral is eddig köthetett szerződést a klub. A télen érkező Jorgo Pellumbi kapcsán a dvsc.hu nem írta meg, hogy a futballista a vezetőkkel meddig egyezett meg, azonban a albán supersport.al oldal értesülései szerint akkor a 4-es mezszámot viselő védő 3,5 éves szerződést kötött.

Azonban Ferenczi Jánosnak és Meldin Dreskovicsnak csak 2024. június 30-ig van megállapodása a klubbal, így a folytatást illetően most leginkább velük ülhetnek le tárgyalni. Nagy meglepetés lenne, ha nem marasztalnák mindhárom labdarúgót, ugyanis valamennyien alapembernek számítanak.

 

CM20230903_DVSC-KTE_OTP Bank Liga_6. forduló_sport_HAON (30)
Bódi Ádám a mostani helyzetben jobban izgulhat Szécsi Márknál
Fotó: Czinege Melinda/Napló-archív

A középpálya motorjai továbbra is roboghatnak?

A Loki honlapjának korábbi közleményei szerint ugyan nem tudni, de a Transfermarkt adatai szerint Hamzat Ojediran és Brandon Domingues a jelenlegi helyzetben „hátra dőlhet”, mivel 2026. június 30-ig írtak alá. Vajda Botondot 2023 nyarán, Szuhodovszki Somát pedig 2023 decemberében szerződtette a Loki, azonban a klub ezen két játékos esetében sem közölte, hogy meddig írtak alá. Előbbi futballista eddig 15 alkalommal, míg utóbbi labdarúgót eddig 9-szer láthattuk a debreceniek szerelésében.

Négy meghatározó középpályásnak a dvsc.hu korábbi hírei és a Transfermarkt alapján azonban az idény végén lejár a szerződése. Dzsudzsák Balázs tavaly egy évvel hosszabbította meg kontraktusát, de továbbra is a csapat egyik húzóembere, a 37 éves kapitány eddig valamennyi találkozón pályára lépett, így igencsak meglepő lenne, ha a vezetők nem győznék meg a folytatásról. A válogatottsági rekorder idén sem tudta elérni azt a célját, hogy megnyerje együttesével a Magyar Kupát, de amennyiben ismét hosszabbítana, jövőre még azért is küzdhetne.

A szíve a 33 esztendős Bódi Ádámot is a DVSC-hez húzza, az idényben eddig 20-szor kapott lehetőséget. Azonban neki is mindenképp le kell ülnie a vezetőkkel, hogy a hosszabbításról tárgyaljon. A transfermarkt.com szerint Sztefan Loncsar élő kontraktusa is lejár. A montenegrói válogatottban is szóhoz jutó középpályás a Lokiban idén eddig csak egy meccset hagyott ki, így a hosszabbításról szóló döntés valószínűleg az ő kezében van. Toboly Mátét a Győrtől vette kölcsön a Debrecen, a kisalfold.hu az eto.hu-ra hivatkozva azt írta, hogy a 2023/2024-es idény végéig. A 19 éves játékos a cívisvárosban eddig 7-szer kezdőként, 9-szer pedig csereként jutott szóhoz, ahhoz, hogy itt is folytassa karrierjét, a DVSC dolgozóinak még az ETO-val is kell egyeztetni.

 

20240203-DVSC-DVTK-Debrecen-KA_12
A DVSC kezdőcsapata a DVTK ellen februárban
Fotó: KISS ANNAMARIE/Napló-archív

A támadósor cserélődhet?

Szécsi Márknak a Nemzeti Sport szerint a következő idény végiéig, míg Bárány Donátnak az azt követő szezon végéig szól a szerződése. A Transfermarkt információi alapján a télen igazolt, de jelenleg sérült Thor Úlfarsson is 2026. június 30-ig írt alá, kérdéses, hogy milyen feltételekkel. A Debrecenben nevelkedett, 19 éves Batai Tamás eddig 4 alkalommal jutott szóhoz az első csapatban, és bár nem közölték, hogy meddig van a klubbal szerződése, maradása biztosnak tűnik.

Joao Oliveira szekerének rúdja már sokkal inkább kifele áll. A 2023 júliusában szerződtetett labdarúgó minden bizonnyal már az új csapatát keresi, hiszen mindössze háromszor kezdett, február eleje óta pedig már a kispadra sem volt nevezve, sőt, még a kis Lokiban sem játszott. Érkezésekor nem olvashattunk afelől, hogy mennyi időre írt alá. Ugyanakkor arról sem olvashattunk, hogy a télen érkező Kocsis Dominik meddig egyezett meg. A játékos eddig csak négy alkalommal, akkor is csereként lépett pályára, így a szurkolókban felmerülhet a kérdés, hogy vajon marad-e a következő szezonra.

Az újabb átigazolási időszak még később kezdődik, a következő hónapokban pedig valószínűleg az is kiderül, hogy a mostani játékosok közül ki marad és ki távozik. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában