Magyar Kupa

2024.03.10. 16:48

DVSC Schaeffler: Gyönyörűen csillogó bronz! – fotókkal

A második félidőben kiépített komoly előny döntőnek bizonyult

Molnár Szilárd

A bronzérmes DVSC Schaeffler csapata

Forrás: török attila

Második félidei nagyszerű teljesítményének köszönhetően bronzérmes lett a DVSC Schaeffler a Török Bódog női Magyar Kupában. Elviekben két csalódott csapat találkozott a tatabányai bronzmérkőzésen, de közülök is a Loki lehetett a csalódottabb, hiszen Vámos Petráék 29–28-ra kaptak ki a Győrtől a szombati elődöntőben, míg a Móvár az FTC-vel szemben maradt alul 29–25-re. Ám ebből a letörtségből szerencsére semmi nem látszott a bronzéremről döntő rangadón!

Petrus Mirtill belázasodott, így rá nem számíthatott Szilágyi Zoltán vezetőedző, így a Vasutas ezúttal a Catherine Gabriel - Vámos Míra, Kácsor Gréta, Vámos Petra, Tamara Haggerty, Planéta Szimonetta, Töpfner Alexandra sorral kezdett.

Látni lehetett, hogy mindkét csapaton fizikailag is nyomot hagyott az előző napi csata, mert nem kezdtek akkora iramban a felek. Kácsor óriási átlövésből nyitotta a gólok sorát, de gyorsan fordított a dunántúli gárda. Szerencsére nem engedte el ellenfelét a DVSC Schaeffler, és kiegyenlített, ráadásul Albek Anna a túloldalon nagyon gyorsan összeszedett két kétperces büntetést, ami nagyon jól jött a mieinknek. Haggerty góljával újra a Lokinál volt az előny. A tegnapi meccs hatására a megszokottnál hamarabb elkezdődtek a debreceni cserék, Szabó Nina, Jovovics Jovana és Füzi-Tóvizi Petra érkezett a pályára.

Sajnos jött egy megtorpanás, és három átlövésgóllal 10–7-re máris a Móvárnak. Szilágyi Zoltán időt kért, és jelezte, védekezésben ki kell lépni a lövő játékosokra. Gabrileja Bartulovic váltotta Gabrielt a kapuban, de a támadójátékon sajnos ez nem segíthetett. Jött az újabb debreceni időkérés, aztán a 7 a 6 elleni játék: Planéta ment be második beállónak.

Nyitott védekezésre váltott a DVSC Schaeffler, Jovovics volt a zavaró elől, és ezzel párhuzamosan végre valamennyire felkeményedett a védekezés.

Bartulovic két hetest fogott, a Vasutas pedig másfél perccel a félidő vége előtt újra vezetett, Kácsor hámozta át magát a mosonmagyaróvári védőkön. Szabó Nina góljának köszönhetően 16–15-ös cívisvárosi előnynél vonultak szünetre a gárdák.

A DVSC Schaeffler megmutatta, melyik a jobb csapat

Remekül nyitotta a második játékrészt a DVSC Schaeffler, és villámgyorsan kiépített egy 3–4 gólos fórt, melyet remekül menedzselt, ebbe ekkor oroszlánrészt vállalt Szabó Nina. Láthatólag nem ízlett a Mosonmagyaróvárnak a nyitott védekezés, Gyurka János, a kék mezesek edzője időt is kért. Vámos Petra betörésével először hízott 5 gólra az előny a 45. percben (25–20). Mit ötre, hétre: jött is 27–20-nál az újabb móvári egy perces tanácskozás, mert karnyújtásnyira került a DVSC-től a bronzérem. Ez már sikeres volt, ugyanis egy 4–1-es rohammal négyre zárkóztak Tóth Gabrielláék.

30–26-nál léptünk az utolsó öt percbe, a Loki igyekezett a lehető legjobban játszani az idővel, és ez sikerült is, így a piros-fehérek teljesen megérdemelten nyertek 34–29-re!

A lányok örömtáncot jártak a pályán, az őket elkísérő drukkerek pedig a lelátón éltették kedvenceiket, teljes joggal, hiszen egy szinte arannyal felérő bronzérem került a piros-fehéreknek nyakába vasárnap délután!

A tények
Török Bódog női Magyar Kupa, bronzmérkőzés
DVSC SCHAEFFLER–MOTHERSON-MOSONMAGYARÓVÁR 34–29 (16–15)
Tatabánya 3400. néző. V: Sándor Gy. Szabó B.
DVSC: Gabriel – Töpfner 4 (4), Planéta 2, Vámos P. 4, Heggerty 2, Kácsor 6 (1), Vámos M. 3. Csere: Bartulovic (kapus) Jovovics, Szabó N. 7, Füzi-Tóvizi 4, Hornyák D., Csernyánszki 1, Gorsch 1. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán
Mosonmagyaróvár: Szemerey – Udvardi 2, Pásztor N. 3, Albek 3, Ivancok 5, Tóth E. 8 (4), Strannig. Csere: Hadfi, Horváth Sz. (kapusok), Lancz 1, Faragó L. 1, Tóth G. 3, Varga E. 2, Schatzl Natalie 1. Vezetőedző: Gyurka János
Az eredmény alakulása: 8. perc: 5–5. 17. p.: 8–12. 29 p.: 15–14. 33. p.: 19–15. 40. p.: 21–19. 46. p.: 27–20. 51. p.: 28–24. 56. p.: 30-26. 58. p.: 32–28.
Kiállítások: 10, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 6/5, illetve 7/4.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában