Kosárlabda

2024.04.30. 14:32

DEAC: jön a Budapesti Honvéd elleni csata második felvonása

A Debreceni Egyetem együttese idegenben javíthat.

Haon.hu

A DEAC visszavághat a Honvédnak

Forrás: DEAC

Szerdán Budapesten folytatódnak a rájátszás küzdelmei a DEAC kosárlabdacsapata számára. Az 5-8. helyért rendezett helyosztók keresztjátékában jelenleg 1–0-ra vezet a Budapesti Honvéd, így a 18 órától kezdődő összecsapáson a párharc életben tartásáért játszhatnak Mócsán Bálinték.

Érthetően rengeteget kivett a Zalaegerszeg elleni negyeddöntős búcsú a Debreceni Egyetem kosarasaiból, hiszen amellett, hogy az öt mérkőzésig tartó párharc fizikálisan is felőrölte őket, a vasárnapi Honvéd elleni találkozón egyértelműen látszott, hogy mentálisan sem sikerült még felpörögni. 

A 86–62-es hazai vereség után három napja van rendezni a sorokat a cívisvárosiaknak, hiszen szerdán már a Ludovika Arénában folytatódik az egyik fél második sikeréig tartó csata.

Fel tudnak állni a debreceniek

Az első meccs gyakorlatilag már az első félidőben eldőlt, s amellett, hogy Andjelko Mandics együttesére rá sem lehetett ismerni, az alapszakaszban 8. helyen végző rekordbajnok érdemeit sem lehet elvitatni, akik kemény védekezésükkel és parádés dobóteljesítményükkel könyörtelenül kihasználták a hajdúságiak minden megingását. A piros-fehérek egyébként sem tartoznak az idei kiírásban a DEAC kedvenc ellenfelei közé, hiszen az alapszakaszban is mindkétszer a fővárosiak nyertek. Bár a hazai pálya és az egymás elleni mérleg is a Honvéd mellett szól, nem szabad leírni a Debreceni Egyetem alakulatát sem, akik a szezon során már többször is bizonyították, hogy képesek felállni nagyon nehéz helyzetekből is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában