Kosárlabda

2024.04.20. 15:03

Nem bírta az iramot a tartalékos DEAC

A hétfői mérkőzést nyernie kell a debrecenieknek az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, különben eldől a párharc. A következő mérkőzésekre nézve javulás kell a DEAC együttesétől.

Molnár Szilárd

Alulmaradt a Dunántúlon a DEAC

Forrás: Czinege Melinda

Hiába dobott az első félidőben tíz hárompontost, és kosárlabdázott magabiztosan a DEAC férfi kosárlabda együttese Zalaegerszegen, ám a fordulás után teljesen szétesett a játéka, így a hazaiak végül 82–66-os győzelmet arattak a negyeddöntő harmadik felvonásán, múlt pénteken. Egy-egy hazai sikert követően 1–1-ről folytatódott az egyik fél harmadik sikeréig tartó negyeddöntő. Andjelko Mandics vezetőedző betegség miatt nem számíthatott csapatkapitányára, Mócsán Bálintra, a kulcsember hiányát pedig nem bírta el az egyetemi gárda.

Az első félidőben különösen Tadija Tadics és Neuwirth Bence remekelt, szünetben vezetett is a cívisvárosi alakulat 43–37-re. A fordulás után rosszra fordultak a dolgok, a hazaiak előbb ledolgozták a hátrányukat, majd fokozatosan növelték az előnyüket. A végére nagyon leült a játék, így az utolsó percekben már mindkét oldalon a fiatalok kaptak inkább lehetőséget. A végeredmény 16 pontos zalaegerszegi győzelem lett, mely az első félidő alapján nem volt benne a játékban, ám a második húsz percben látottak alapján megérdemelt.

Sok volt az eladott labda

Neuwirth Bence 5 hárompontost süllyesztett el a mérkőzésen a dunántúliak kosarába, de ez a nagyszerű dobóteljesítmény sem volt elég a győzelemhez. – Gratulálok a hazai csapatnak. Az első félidőben tudtunk úgy játszani, ahogy azt elterveztük.

A második húsz percre sokkal agresszívebb lett az egerszegiek játéka és védekezése, ez eladott labdákat eredményezett, ami döntőnek bizonyult a végeredményt illetően

– értékelt a játékos az összecsapás utáni sajtótájékoztatón.
Andjelko Mandicsis gratulációval kezdte az értékelését. – El kell ismerni, jobb volt a ZTE. Sok eladott labdánk volt, az egerszegiek pedig emeltek az agresszivitásukon a második félidőre. El is fáradtunk, ami egy ilyen védekezésnél sokat jelent. Ettől függetlenül azt gondolom, volt sanszunk nyerni.

Mócsán Bálint betegség miatt hiányzott, aki már a múlt keddi, hazai mérkőzés után hányás és hasmenéses tünetekkel esett ki. Szerdán nem edzett, kicsit javult az állapota, eljött velünk, hátha pályára tud lépni, azonban nem tudta vállalni a játékot.

Lovro Buljevic sem teljesen egészségesen lépett pályára. Most már a hétfői találkozó van a fókuszban, próbálunk felkészülni arra – nyilatkozta a szakember.

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcban 2–1 a ZTE javára, így a hétfőn 18.30-tól az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezendő negyedik összecsapás tétje az ”életben maradás” lesz a DEAC számára.

A tények
Férfi NB I. A, rájátszás az 1-8. helyért 
Zalakerámia ZTE KK–DEAC 82–66 (24–18, 13–25, 24–12, 21–11)
Zalaegerszeg, 1630 néző. Vezették: Kapitány, Györfy R., Győrffy P.
Zalaegerszeg: Hicks 9, Ikpe 13, Szalay 4, Paige 12/3, Tóth Á. 6. Csere: Osztojics 9, Csátaljay 3/3, Ona Embo 11/9, Németh Á. 6, Keller I. 4, Csuti 2, Makkos 3/3. Vezetődző: Matthias Zollner
DEAC: Edwin 7/3, Neuwirth 15/15, Drenovac 6, Williamson 7, Buljevic 6. Csere: T. Tadics 18/12, Garamvölgyi 3/3, Hegedűs B. 2, Czermann, Várszegi, Hőgye 2. Vezetőedző: Andjelko Mandics
Az eredmény alakulása: 4. perc: 10–5. 7. p.: 16–11. 14. p.: 31–28. 18. p.: 32–40. 24. p.: 44–45. 27. p.: 50–48. 29. p.: 59–50. 32. p.: 67–57. 37. p.: 57–62


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában