DEAC futsal

2024.05.07. 06:51

Bravúrosan zárták a szezont a DEAC futsalosai

A debreceniek kétszer is hátrányból álltak talpra a címvédő Haladás ellen.

Haon.hu

bravúrosan búcsúztatta a szezon a DEAC futsal csapata a Haladás ellen

Forrás: Molnár Péter

A DEAC férfi futsalcsapata az NB I. felsőházának utolsó játéknapján a címvédő és listavezető Haladás csarnokában vizitált hétfő este. Tihanyi Csaba tanítványai az előző körben elbukták az MVFC elleni vármegyei rangadót, emiatt biztossá vált, hogy nem küzdhetnek meg a bronzéremért a rájátszás után. Emiatt a szép szezonzárás lehetett a cél az idény utolsó ütközetén, és ez szerencsére össze is jött.

A harmadik percben jegyezhették fel az első védést, ekkor Henrique Diniz kísérletét tolta szögletre Nyerges András. Nem sokkal később Kovács Máté tesztelte a vendégek kapusát, aki ezúttal lábbal hárított. A hatodik minutumban Siska Gergő szerzett labdát, majd megiramodott, végül kilőtte a Hali kapujának a jobb alsó sarkát. A hazaiak viszonylag hamar egalizáltak: Dróth lekészítése után Henrique Diniz köszönt be. Ezt követően Nyergest többször tesztelték a Vas vármegyeiek, ám a kapuvédő állta a sarat. A tizennegyedik percben már Nyerges sem tudott segíteni, mivel egy szépen kijátszott akció végén Dróth feltette az i-re a pontot. A szünet előtt még Harmati Tamás előtt adódott egy nagy helyzet, ám pontatlanul célzott, így maradt a 2–1.

Gólváltás a hajrában

A térfélcsere után Nyergest egy löket fejbe találta, emiatt pedig Faragó Ádámnak kellett beállnia. A magyar válogatott cerberus rövid időt töltött a játéktéren, majd Nyerges ismét visszaállt. A 34. minutumban egy szögletet követően Vass Ottónak sült el a lába, ezzel egalizált a DEAC. Nem sokáig szerepelt remi a kijelzőn, mivel Sipos Gergő villanását követően ismét a Haladásnál volt a fór. A hátrányunk miatt elővettük az öt a négy elleni felállást, ez pedig meghozta a gyümölcsét, mivel a 38. percben az épen a megkülönböztető mezt viselő Tóth Attila volt eredményes. A lefújás előtt a Haladás szintén vészkapusra, ám újabb fordulat már nem történt, vagyis 3–3-as döntetlennel végződött az összecsapás.

Mivel a Veszprém 3–2-es vereséggel zárta a Kecskemét elleni fellépését, ezzel eldőlt, hogy a DEAC  az ötödik helyen zárt az élvonalban – tudósított a gárda honlapja.

NB I. felsőház 10. forduló
Haladás VSE–DEAC 3–3 (2–1)
Haladás Sportcsarnok. Vezette: dr. Tóth-Tolnay Annamária, asszisztensek: Kubicsek Máté, Kondákor Márk.
Gólszerzők: Henrique Diniz (8.), Dróth (14.), Sipos (36.), illetve Siska (6.), Vass (34.), Tóth A. (38.)
DEAC: Nyerges – Faragó L., Vass, Magyar, Győri. Cserék: Faragó Á., Harmati, Nagy B., Siska, Varga Z., Tóth A., Thiago. Vezetőedző: Tihanyi Csaba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában