DVSC átigazolás

2024.05.08. 11:33

Japán támadót is figyel a DVSC? - videóval!

A játékos szélsőként már 9 gólnál tart a mostani idényben. Olyan bajnokságban futballozik, amelyet monitoroz a DVSC.

Molnár Szilárd

Jól járna vele a DVSC?

Forrás: Insagram/FK Jezero

Mindössze két forduló van hátra a magyar labdarúgó NB I. küzdelmeiből. A bajnoki cím (FTC) és a kiesés (Kisvárda, Mezőkövesd) kérdése már eldőlt, de a nemzetközi kupaindulást jelentő 2-4. helyekért zajló versenyfutás még nyitott. Még a DVSC együttesének is van esélye odaérni a negyedik helyre, de a Ferencvárostól elszenvedett múlt vasárnapi KO óta ez alaposan megcsappant. Pedig egyáltalán nem mindegy, hogy egy csapat kiharcolja-e a kupaszereplést, hiszen lehet olyan játékos, aki attól teszi függővé az átigazolását, hogy az adott klub érdekelt lesz-e a nemzetközi porondon. Egy korábbi írásunkban már megpróbáltuk összefésülni, kik azok a futballisták, akikkel összeboronálták a Loki gárdáját akár a sajtóban, akár szurkolói körökben. Abban a cikkben hét játékost soroltunk fel, és arról is írtunk, hogy a Debreceni VSC sportigazgatója, Hayk Hovakimyan Cipruson járt megtekinteni egy bajnoki mérkőzést.

DVSC, Loki, labdarúgás, átigazolás, Debreceni VSC, Naoaki Senaga, FK Jezero
Naoaki Senaga is kiszemeltje lehet a DVSC együttesének
Forrás: Insagram/FK Jezero

Fiatal kora óta Európába futballozik a DVSC kiszemeltje

Azóta is igyekeztünk értesülni, kutakodni, és egy futballista neve fennakadni látszik a hálón, mint lehetsédes DVSC igazolás. Információink szerint a japán Naoaki Senaga is a DVSC látókörébe kerülhetett. A 25 esztendős távol-keleti támadó jelenleg a montenegrói első osztályú FK Jerezo futballistája. Az ifjú Senaga a Yokohama FC korosztályos csapataiban ismerkedett meg a futball alapjaival, majd 18 évesen a Senshu Universityben folytatta, majd négy lehúzott szezont követően vándorbotot ragadva Európában folytatta a karrierjét: 2021 júliusától több honfitársával együtt a montenegrói másodosztályú FK Mladost Donja Goric gárdájához került. Ott mindössze egy évet töltött el, majd országon belül váltott klubot, és azóta is az élvonalbeli FK Jezero futballistája.
Érdekesség, hogy a támadó ügynöksége, a Japan at UK Limited eredetileg azért jött létre, hogy fiatal japán labdarúgókat segítsen angliai szerződéshez, de a 2020-as Brexit után vélhetően bezárultak az ajtók előlük, ezért inkább Európa felé fordult a figyelmük. Több focistát is a montenegrói bajnokságba irányítottak, valószínűleg azzal a céllal, hogy szokják a kontinentális futballt, és jó statisztikákat produkálva, idővel erősebb pontvadászatba jussanak el. Bár a japánoktól nem áll távol a közösségi jó cselekedet, vélhetően azért itt többről, egész pontosabban több euróról van szó, így bizonyára örömmel közvetítenék a kliensüket a montenegróinál magasabban jegyzett – és jobb anyagi lehetőségekkel kecsegtető, valamint lényegesen jobb infrastruktúrával bíró – OTP Bank Ligába.

Beleillhet a DVSC profiljába

A 177 cm magas, 72 kg súlyú, jobb lábas támadó a széleken érzi a legkomfortosabban magát, de játszott már csatárt és támadó középpályást is. Mostani klubjában az utóbbi időben a 4-3-3-as rendszerben főleg jobb oldali támadóként és középcsatárként számít rá az edző. A Transfermarkt oldal adatai alapján a Mladost gárdájában 36 tétmeccsen 5 gólt szerzett, míg a Jerezo együttesében eddig 52 meccsen 9-szer volt eredményes 4 assziszt mellett. Jobban mutat a statisztika ha leírjuk, hogy ebből 9 gólt és 3 gólpasszt a mostani szezonban jegyzett.
A DVSC hivatalos oldalának adott egyik korábbi interjújában Hayk Hovakimyan klubigazgató beszélt arról is, hogy a Loki az átigazolás kapcsán fix stratégiát követ, mely szerint 27 év fölötti idegenlégióst csak a legvégső esetben szerződtetnek, és törekednek lejárt kontraktusú, vagy hamarosan kifutó szerződésű focistákat megszerezni. A japán támadó beleillik a profilba, hiszen olyan bajnokságbúl érkezne, amit monitoroz a Loki, 25 esztendős, és a szerződése is lejár a nyáron, ráadásul Szrdjan Blagojevics vezetőedző kedveli a több poszton is bevethető labdarúgókat. Bár ázsiai játékosról van szó, mivel évek óta Montenegróban rúgja bőrt, így az európai futballt is megszokta már. 

Túlkínálat

A DVSC szélső poszton mennyiségre egyébként egyáltalán nem áll rosszul, hiszen ott bevethető Szécsi Márk, Bódi Ádám, Kocsis Dominik, Brandon Domingues és Vajda Botond – mostanában utóbbi kettő élvezi Szrdjan Blagojevics bizalmát –, ráadásul ott van még a télen a szlovén NS Mura alakulatának kölcsönadott görög Alekszandrosz Kiziridisz, valamint az NB III.-as kerettel edző portugál-svájci Joao Oliveira.

 

Naoaki Senaga statisztikája a montenegrói bajnokságban:

  • FK Jezero (montenegrói I. osztály): 52 mérkőzés, 9 gól, 4 gólpassz
  • Mladost DG (montenegrói II. osztály): 36 mérkőzés, 5 gól

A játékos Youtube csatornájára több videó-összeállítást is felkerült az elmúlt időszakban a játékos legjobb megmozdulásaiból, ez is erősíti azt, hogy a labdarúgó távozóban van jelenlegi klubjától.
Egy összeállítás a Jerezovo együttesében eltöltött időszakáról:

Az őszi szezonja:

Alább pedig a legutóbbi két bajnoki gólja, amit a Buducsnoszt ellen szerzett:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában