Labdarúgás

2024.05.11. 10:26

Korhut Mihály: a mai napig furcsa a DVSC ellen pályára lépnem

Szombaton 17 órától városi derbit rendeznek: a DEAC a kis Lokival ütközik meg.

Haon.hu

Korhut Mihály 2022 októberében a DVSC első csapata ellen is játszott, a fotó pillanatában Peter Olawaletól próbálta elcsenni a labdát

Forrás: NS-archív

Mint azt a Haon hétvégi focikörképében is felfedezhették, a 28. fordulót rendezik meg a hétvégén a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban, az Északkeleti csoport cívis derbijén a Debreceni Egyetem gárdája a DVSC II.-t fogadja a Dóczy utcai Sportcampuson.

Hatpontnyi és kéthelyezésnyi különbség van a két együttes között a dobogó legalsó fokán tanyázó kis Loki javára, vagyis egy győzelemmel felzárkózhatnak a vendéglátók a piros-fehérek mögé, olvasható a deac.hu-n.

Korhut Mihály számára a debreceni derbi mindig különleges

A DEAC védőjét, Korhut Mihályt még mindig különös érzések töltik el a DVSC elleni párharc előtt, hiszen hosszú évekig meghatározó tagja volt a Lokomotívnak, és sok szép siker részese lehetett. 

A mai napig furcsa ellenük pályára lépnem, akár az első, akár a második csapatukról van szó – nyilatkozta a jelenlegi klubjának a játékos.

 – Az őszi mérkőzésünkön 4–1-re kikaptunk tőlük, úgyhogy az annyira nem jó emlék… Ennél sokkal jobb eredményt szeretnénk elérni szombaton, reméljük, sikerülni fog – mondta Korhut, aki természetesen nem akart sokat elárulni abból, mire készülnek a mérkőzésen. 

– Ismerjük a taktikájukat, és persze felvételeket is néztünk az ellenfélről. Bízunk benne, hogy amit gyakoroltunk a héten, az „ülni fog”, nyilván ők is készültek a mi játékunkból, a pályán majd eldől, mire megyünk. A csapat hangulatán javított, hogy négy nyeretlen bajnoki után győzni tudtunk, holott Egerben egyáltalán nem könnyű nyerni. Azon leszünk, hogy a DVSC II ellen is miénk legyen a három pont – zárta eszmefuttatását a válogatott futballista.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában