Atlétika

2024.06.08. 21:13

Nem lesz magyar versenyző a döntőben női 100 méter gáton

A szombat esti megmérettetésen eldőlt, hogy Kozák Luca, Kerekes Gréta és Tóth Anna sem jutott döntőbe.

Haon.hu

Kozák Luca és Kerekes Gréta sem jutott döntőbe

Forrás: DSI Debrecen-archív

A három elődöntős futamból – melyekből az első kettő helyezett és a további két legjobb idő tulajdonosa jutott fináléba – az elsőben Tóth futott, aki a két éve Eb-második Kozákhoz hasonlóan az előfutamban kiemeltként nem indult – írja az MTI

A DVTK sprintere tavaly remek szezont futott, 12.84 másodpercre javította egyéni csúcsát, idén viszont eddig nem tudott igazán kiugró eredményt produkálni. A 13.24-es szezoncsúcsával a 20 éves sprinter a legrosszabb idei eredménnyel rendelkezett futamában, melyben nem kapott igazán jól lábra, gyorsan komoly hátrányba került, majd a táv második felében jó tempóban futott, de az utolsó előtti gátban megbotlott, az utolsóban pedig nagyot esett és elterült a rekortánon. Rövid idő után azonban felállt és könnyeivel küszködve hagyta el a pályát.

Következett az olimpiai kvótás Kozák Luca futama. A debreceniek világbajnoki döntős klasszisa szintén nem kezdett kiugró eredményekkel idén, de versenyről versenyre javított, igaz, 13.06-os legjobbjával nem számított esélyesnek a fináléra. Különösen úgy, hogy a szombati elődöntőben nagyon erős futamba került, melyben mások mellett a címvédő lengyel Pia Skrzyszowskával, illetve az idén egészen parádésan teljesítő francia Cyrena Samba-Mayelával kellett felvennie a versenyt. Kozák jól kapta el a rajtot, de az első lépések után látszott, hogy formája nem éri el riválisaiét, akik kirobbantak mellőle és dinamikusan távolodtak tőle. A magyar vágtázó ugyanakkor végig nagyot küzdött és végül 13.01 másodperccel a hatodik lett. A futamot a francia nyerte egészen szenzációs, 12.43 másodperces eredménnyel.

A harmadik, egyben utolsó elődöntőben a pénteki előfutamból biztosan továbbjutó Kerekes Gréta volt érdekelt, aki szokásához híven jól rajtolt, de az első két gát után riválisai elmentek mellette, így végül 13.05 mp-cel a nyolcadik helyen ért célba.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában