Atlétika

2024.06.07. 11:47

Kerekes Gréta továbbjutásával kezdődött a magyarok számára az Európa-bajnokság

A kontinensviadal nyitónapján a DSI Debrecen gátasai közül Kerekes Grétának szurkolhattunk. Az atlétikai verseny szombati középdöntőjében már Kozák Lucát is láthatjuk.

Tóth Huba Elemér

Kerekes Gréta jó formában van

Forrás: NS-archív

Pénteken délelőtt 48 ország 1575 versenyzőjével elrajtolt Rómában az atlétikai Európa-bajnokság. A debreceniektől először Kerekes Gréta számára dördült el a startpisztoly. A DSI sportolója a női 100 méteres gátfutás első előfutamában a hármas pályán a legjobb reakcióidővel startolt, azonban a táv felénél néhányan beérték, és végül 4. helyen ért célba 13.02-es időeredménnyel. A második előfutamban mivel mindenki rosszabbul teljesített, így matematikailag is biztossá vált ifjabb Tomhauser István tanítványának továbbjutása. Kerekes Gréta végül ötödikként jutott tovább a következő körbe, ahol már a DSI Debrecen másik kiválósága, Kozák Luca is rekortánra lép szombaton.

Kerekes Gréta az atlétikai Eb középdöntőjében meglepetést okozna

A három futamot miután megvárta Kerekes Gréta, utána az M4 Sport kamerái előtt nyilatkozott. A gátfutó kiemelte, hogy az előfutamok után az utóbbi időben többször is izgulnia kellett. Úgy érzi, most sem dőlhetett rögtön hátra, de örül, hogy a második futam után biztossá vált számára a továbbjutás. – Nagyon jók voltak a riválisaim reggel, én még kicsit álmoskás voltam – kezdte. 

A futás elején éreztem, hogy nagyon elöl vagyok, ami nem volt meglepő, mivel a világmezőnyt tekintve az egyik legjobb a reakcióidőm, de a negyedik-ötödik gátnál a többiek utolértek. Kicsit azért megijedtem, el ne essek, kellett a futást koordinálni, hogy biztonságban beérjek. Az előfutam akkor előny, ha valaki erős formában van. Bár az utóbbi időben jól teljesítettem, ennek biztos körnek kellett volna lennie, de azért volt egy teher a nyakamban, mivel mindig ott van a rizikó. Úgy gondolom, még magabiztosabban megyek neki a középdöntőnek, igyekszem meglepetést okozni

– fogalmazott Kerekes Gréta.

Az atlétikai Eb programja
Forrás: european-athletics.com

A női 100 méteres gátfutás középdöntőit szombaton 20 óra 12 perctől rendezik, a finálét pedig még aznap 22 óra 8 perctől bonyolítják le.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában