DVSC

2024.06.12. 10:47

DVSC: szerb és bolgár topcsapat is beszállt a licitbe, hétvégén eldőlnek a dolgok?

Úgy tűnik Enzo Cabrera aláírásáért egyre nagyobb a harc. A hétvégére talán kiderül, hova ír alá a DVSC kiszemeltje.

Molnár Szilárd

Enzo Cabrera játékjogáért több riválissal is meg kell harcolnia a DVSC együttesének

Forrás: AFP-archív

Többször is foglalkoztunk vele, hogy az argentin Enzo Cabrera lehet a DVSC egyik kiszemeltje csatárposztra. Kedden írtuk meg, hogy Ciprusról származó hírek szerint a támadó játékjogáért  minimum 180 ezer eurót, azaz 71 millió forintot kell legalább letenni Cabrera klubja, a Newell's Old Boys asztalára, ami az NB I. és a magyar labdarúgás szintjén nem megfizethetetlen kategória.

 

DVSC, labdarúgás, Loki, átigazolás, argentin, Enzo Cabrera
Enzo Cabrera lehet a DVSC egyik kiszemeltje?
Forrás: AFP-archív

A DVSC együttesének egyre több a riválisa a versenyfutásban 

Ám elképzelhető, hogy az átigazolás bonyolultabbá válhat, ugyanis a Match Telegraph címoldalán közölt egy írást, miszerint a bolgár CSZKA Szófia is beszállt a licitbe, méghozzá egy nagyon jó ajánlattal.

A cikk is megemlíti, hogy Cabrerát komoly érdeklődés övezi más csapatok részéről is, a csatár aláírásáért a Loki és a Topolya is küzd.

A jelenleg 600 euró piaci értékűre becsült futballista állítólag azt ígérte, a hétvégére eldönti, hol folytatja pályafutását.

Gólerős idénye volt

Enzo Cabrera karrierje az argentin Newell's Old Boys-ban kezdődött, 2017-ben hívták fel az első csapat keretébe, eddig összesen 15 argentin bajnokin lépett pályára. 2021-töl kölcsönévek következtek a karrierjében: először a spanyol negyedik vonalban szereplő CF Intercityhez került, majd a máltai élvonalbeli Brirkirkarához, végül a ciprusi első osztályú Etnikoshoz. Utóbbi két klubjához magával vitte a góllövőcipőjét is: a máltaiaknál 17-szer, míg a ciprusiaknál 18-szor rezgette meg a hálót.

Cabrera statisztikája:

  • Newell's: 32 meccsen 1 gól, 1 gólpassz
  • Intercity:  31 meccsen 4 gól 
  • Birkirkara FC 30 meccsen 17 gól, 5 gólpassz
  • Ethnikos 39 meccsen 18 gól, 6 gólpassz

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában