Kézilabda

2024.06.21. 13:54

DVSC: az EHF döntött a BL-szabadkártyákról

Az Európai Kézilabda Szövetség közzétette, mely csapatok kapták meg a szabadkártyát a 24/25-ös szezonra. A DVSC Schaeffler az elmúlt szezonban nyújtott remek teljesítménye úgy tűnik, ehhez nem volt elég.

Haon.hu

A DVSC közleménye alapján kilenc együttesnek garantált helye volt a mezőnyben, ezek a következők: Team Esbjerg (dán), Nykøbing Falster Håndboldklub (dán), Metz Handball (francia), HB Ludwigsburg (korábban SG BBM Bietigheim, német), FTC-Rail Cargo Hungária, Buducnost Bemax (montenegrói), Vipers Kristiansand (norvég), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén).

DVSC
A DVSC Schaeffler a fennmaradó hét csoportkörös helyre pályázott
Forrás:  Napló-archív

A DVSC Schaeffler az EHF Európa Ligában indulhat

A fennmaradó hét csoportkörös helyre 10 csapat pályázott. Ezek az alábbiak: HC Podravka Vegeta (horvát), Odense Håndbold (dán), Brest Bretagne Handball (francia), BV Borussia Dortmund (német), Győri Audi ETO KC, DVSC Schaeffler, Storhamar Handball Elite (norvég), Sola HK (norvég), CS Rapid Bucuresti (román), CS Gloria Bistrita 2018 BN (román).

Ezek közül a debreceni DVSC Schaeffler, a Sola és a Dortmund nem kapott szabadkártyát, így ezek a csapatok az EHF Európa Ligában indulhatnak!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában