Kézilabda

2024.06.30. 20:13

Ezüsttel térhetnek a haza a vb-ről a női kézisek

A magyar kézisek nagyot küzdöttek Szkopjéban, de az arany végül nem jött össze.

Haon.hu

Szilágyi Zoltán irányításával nagyot alkotott a válogatott

Forrás: DVSC Schaeffler-archív

– Keretbe foglalta a franciák elleni két meccs a Szilágyi Zoltán-Kudor Kitti edzőpáros ténykedését a 2004-2005-ös születésű lányok válogatottjának élén. 360 nappal korábban, tavaly július 6-án, a Franciaország elleni Eb-csoportmeccs volt az első találkozó, amelyen a debreceni edződuó irányította a magyar korosztályos együttest, akkor 30–29-re nyertek a mieink, s meg sem álltak a kontinensbajnoki aranyéremig. Most az Észak-Macedón fővárosban a franciák kézilabdáztak jobban (vagy inkább kevesebb hibával), s ez elég volt a finálé megnyeréséhez. 

Kicsin múlott a siker 

Pedig a meccs elején nagyon rendben volt a védekezésünk, a 8. percben kaptuk az első gólt. Igaz ezután gólerősebbnek bizonyultak a franciák, akik főként az eladott labdáinkból szerzett indításgólokból voltak eredményesek. Merthogy támadásban sok volt a hiba, érződött, hogy a 12 nap leforgása alatt nyolcadik meccsüket játszó lányok mindkét oldalon roppant fáradtak – írta a dvsckezilabda.hu. A félidőben 14–13-ra vezetett Franciaország, de a folytatásban három perc alatt négygólosra duzzadt a hátrányunk. Üldöztük a franciákat mindent megpróbáltunk, így a hét a hat elleni támadójátékot is. A 47. percben át is vettük a vezetést (22–21), ám a hajrá az ismét kevesebbet hibázó galloké volt. Hiába védett Zaj Klára ihletett formában, a franciáké lett a vb-arany. 

A tények: 

JUNIOR VB, DÖNTŐ 

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 29–26 (14–13) 

Szkopje, 500 néző. V: V. Jovanovics, M. Szekulics (szerbek) 

MAGYARORSZÁG: Zaj K. – Vártok T., Farkas Júlia 2, Csernyánszki L., Szabó L. 2, Csíkos 4, Szabó Anna 1. Csere: Varga Emília 3 (1), Faragó Lea 6 (2), Kovács Anikó 4, Kövér 1, Panyi 1, Gajdos, Gém L. 2. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán. 

Kiállítások: 4, ill. 4 perc 

Hétméteresek: 1/0, ill. 5/3.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában