Kézilabda

2024.06.12. 16:24

Rangos díjra jelölték Töpfner Alexandrát, szavazni is lehet!

Töpfner Alexandrát olyan listára választották be, ahol nemzetközi szinten a férfi és női mezőny legjobbjai találhatók. Mutatjuk, hol lehet voksolni a DVSC kézisére.

Haon.hu

Töpfner Alexandra a világ legjobbjai között

Forrás: Napló-archív

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) közzétette a Kiválóság-díj (EHF Excellence Awards) 2024-es jelöltjeinek listáját. A jobbszélső poszton Töpfner Alexandrát is beválogatták a hét legjobb közé, olvasható a debreceni klub honlapján.

Nívós mezőnyben

21 nemzet 110 női és férfi kézilabdázóját jelölte az Európai Kézilabda Szövetség „Az év játékosa” címre a nemzeti csapatban és a klubjukban nyújtott szezonbéli teljesítményük alapján. Posztonként hét játékost jelölt az EHF, köztük Töpfner Alexandrát, amit úgy is értelmezhetünk, hogy Szasza a posztján jelenleg Európa hét legjobb kézilabdázója közé tartozik.

Az EHF Kiválóság-díj jelöltjei:
Nők
Jobbszélsők:
Győri-Lukács Viktória – Győri Audi ETO KC
Töpfner Alexandra – DVSC Schaeffler
Angela Malestein – holland / FTC-Rail Cargo Hungaria
Jana Knedlikova – cseh / Vipers Kristiansand (norvég)
Lucie Granier – francia / Metz Handball (francia)
Alicia Toublanc – francia / Brest Bretagne Handball (francia)
Trine Østergaard – dán / CSM Bucuresti (román)

Töpfner Alexandra - aki a csapat első számú hetes-lövője - a mögöttünk hagyott idényben a csapat egyik leggólerősebb játékosa volt, az NB I.-ben 94 találatig jutott, míg a BL-ben 71-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. 

Így szavazhatsz a DVSC kézilabdázójára

A hét posztra, valamint a legjobb női és férfi védőre június 23-ig lehet szavazni a „Home of Handball” alkalmazásban. A szavazáson játékosok, edzők, újságírók és szurkolók vehetnek részt. Az egyes csoportok szavazatai minden poszton az összesített eredmény negyedét teszik ki.

A kategóriák győzteseit – így az Év csapatát – a 2024-2025-ös Bajnokok Ligája-idény sorsolásán, június 27-én hirdeti ki az EHF, és később közülük kerül majd ki az Év játékosa, akit 2024. december 14-én, az EHF Excellence Awards bécsi díjátadó gáláján nevez meg az európai szövetség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában