Kézilabda

2024.06.19. 12:16

Könnyed győzelemmel kezdték a junior vb-t a kézilabdásaink

Szerda reggel kilenckor kezdett a magyar női junior válogatott a szkopjei korosztályos vb-n. Sok tippmixes örülhetett, mert jött a papírfoma, könnyedén, 39–21-re nyertek Argentína ellen.

Haon.hu

A világverseny rajtjára jellemző izgalomfaktornak betudhatóan sok hibával kezdte a magyar kézilabda válogatott az Argentína elleni mérkőzést. A korosztályban tavaly Európa-bajnoki aranyérmet szerző csapat aztán elkapta a fonalat és a nyolcadik percben Csernyánszki Liliána találatával először vezetett két góllal (5–3). 

kézilabda-vsc-magyar valogatott-debrecen
Szerda reggel kezdte meg szereplését a magyar női kézilabda junior válogatott
Forrás: dvsc.hu

Ahogy javult a védekezés, úgy született egyre több könnyű gól.

Robogtak a szélsők, Gém Léna és Szabó Anna is sokszor volt eredményes gyorsindítás után. A dél-amerikai válogatottból a Spanyolországban pallérozódó Sofia Gull tűnt ki, a 187 centis átlövő hatékony volt a távoli zónákból. Ennek ellenére az első játékrész végére már megnyugtató volt a különbség, 19–12-re vezetett Magyarország.

Mint írják, a szünet utáni percek a mérkőzés kezdetét idézték, azaz kapkodtak, újfent rengeteg volt a technikai hiba és az elhamarkodott, elrontott lövés. Ennek tudható be, hogy faragtak hátrányukból az argentinok (21–16). Ennél közelebb azonban nem jutott ellenfelük, sőt, ahogy kicsit pontosabb lett a magyar csapat játéka újra nőtt a különbség, így a 47. percben, Csíkos Luca bombája után már tíz volt a különbség (28–18). A folytatásban bátran kísérletezhetett a Szilágyi Zoltán-Kudor Kitti edzőpáros, így is egyre duzzadt a magyar előny.

Túl vannak a vb-bemutatkozáson, méghozzá magabiztos sikerrel. Folytatás csütörtökön, 13.30-kor Mexikó ellen.

JUNIOR VB, C-CSOPORT, 1 FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 39–21 (19–12)
Szkopje, V: Bozsinovszki, G. Nacsevszki (észak-macedónok)

MAGYARORSZÁG: Zaj – Gém 4, Farkas Júlia 4, Csernyánszki 1, Szabó Lili 1, Varga Emília 6 (4), Szabó Anna 5. Csere: Imre Sz. (kapus), Kövér 1, Csíkos 6, Faragó Lea 3, Panyi, Vártok T. 6 (1), Török F. 1, Gajdos 1. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek:  5/5, ill. 4/3

A csoport másik mérkőzésén: Dél-Korea–Mexikó 33–20

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában