Kick-box

2024.06.18. 16:50

Két bázisos bronzérem a Világkupáról

A budapesti seregszemle után a debreceni kick-boxosok hamarosan megkezdik a felkészülés a világbajnokságra.

Boros Norbert

A BOK Sportcsarnokban rendezték a 29. Magyar Kick-box Világkupát, ahol rekord született, ugyanis 50 ország mintegy 2700 versenyzője lépett tatamira és szállt ringbe. Az elmúlt hétvégén megrendezett világversenyen megmérettettek hajdúsági sportolók is, a debreceni Bázis Kick-box Klub öt versenyzővel képviseltette magát a budapesti erőpróbán, ahol 15 tatamin és 5 ring volt felállítva a félszáz országból érkező fightereknek.

Nem volt egyszerű dolguk a debreceni kick-box versenyzőknek
Nem volt egyszerű dolguk a debreceni kick-box versenyzőknek
Forrás: Boros Norbert

A kick-box világkupa debreceni sikerei

A bázisosok közül hárman a ringes szabályrendszerben küzdöttek, nevezetesen Kiss Csaba Bence (-57 kg, low kick), Demeter Gergő (+91 kg, K-1) és Vecsei Zsombor (-63,5 kg, low kick). A trióból Kiss Csaba Bence volt a legsikeresebb, miután a harmadik helyen végzett. Demeter Gergő K-1 szabályrendszerben kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, ahol kiharcolhatja a jogot a 2025-ös World Combat Games-ra, amit Kínában rendeznek. Vecsei Zsombornak egy meccs jutott ezen a versenyen.

A tatamin sem volt egyszerű dolga a debrecenieknek. A legkisebb bázisos harcos, Kiss Bálint (-37 kg, kick light) egy 24-es csoportban találta magát, s végül a 6. helyen zárta a Világkupát. Viszont dobogóra állhatott Marosi Richárd (+94 kg, light contact), aki egy kemény ütközetet követően a harmadik helyet szerezte meg.

A György Zoltán vezette Bázis Kick-Boksz Klub versenyzőinek nincs sok idejük a pihenésre, ugyanis hamarosan megkezdik a nyolchetes felkészülést a világbajnokságra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában