Helyi sport

2024.07.02. 11:30

Battai Sugár: El kell fogadnom a döntést, nincs bennem sértődöttség

A DEAC klasszisa nem indulhat egyéniben Párizsban. Battai Sugár portálunknak nyilatkozott a döntésről.

Orosz Krisztofer

Battai Sugár bizonyítana Párizsban

Forrás: NS-archív

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, már korábban eldőlt, hogy a DEAC klasszisa, Battai Sugár a csapat tagjaként utazhat Párizsba, de kérdéses volt, egyéniben is pástra léphet-e. A rossz hír az, hogy nem. Gárdos Gábor szövetségi edző javaslatára Boczkó Gábor úgy döntött, hogy a válogatott vívója csak csapatban léphet pástra Franciaországban. 

 

Battai Sugár, Víás, Olimpia, DEAC
Battai Sugár egyéniben nem bizonyíthat Párizsban
Forrás: NS-archív

Battai Sugár reagált a döntésre 

A debreceniek klasszis vívója portálunknak elmondta, nem így készült, ennek ellenére valószínűsíthetően versenyezhet majd a párizsi olimpia pástján. – Négy vívó utazik az olimpiára, de nem fejkvóta van, tehát az edző dönti el az összetételt. Ha kijut egy csapat, hárman vívhatnak egyéniben, egy ember a tartalék. Akik egyéniben indulnak, nekik kell kezdeni csapatban is, ilyen egyszerű a matek. 

Így alakult, első körben én leszek a tartalék, de nincs bennem sértődöttség. A trénerünk azt mondta, mind a négyen fogunk versenyezni, így nagyon motivált vagyok, hogy a legjobbamat nyújtsam 

– kezdte a sportoló. Battai Sugár arra is kitért, hogyan tartja fenn a motivációját. – Máshogyan készültem, hiszen nem volt eldöntve előre semmi. Sok tényező közrejátszott, de el kellett fogadnom a döntést és ugyanúgy készülök tovább – nyilatkozta a cívisvárosi sportoló. 

Közeleg az olimpia 

A hajdúsági olimpikon már a második ötkarikás játékára készülhet. Battai Sugár jelenleg is gőzerővel készül a párizsi megmérettetésre, s úgy fogalmazott kiváló erőben érzi magát, mindent meg fog tenni azért, hogy méltóképp képviselje hazánkat, amennyiben pástra küldik. – Nagyon jól érzem magam egyébként, rendkívül motivált vagyok. Már a második olimpiámra utazhatok, ami nagyon nagy szó. Három hetet fogunk készülni a Balatonon és Telkiben, biztosan mindenki a lehető legjobban fog dolgozni. 

Szeretnénk a maximumon pörögni a kezdésre. Fejben is igyekszem még javulni, egy élsportolónak ebben a tekintetben is a toppon kell lennie. Világszinten is jó helyen állunk, ami az erőviszonyokat illeti. A célunk természetesen, hogy éremmel térjünk haza, de ezért még rengeteget kell dolgoznunk. Hogyha szétnézünk a sportágban, nagyon ritka, hogy egy vívócsapat átlagéletkora ilyen alacsony.

Biztosan remek tapasztalatszerzés lesz ez nekünk – mondta. 

Battai Sugár azt is kiemelte, az egész magyar küldöttség kiváló sportemberekből áll, nagyon sok sportágban és versenyszámban lehet hazánk éremesélyes. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában