Atlétika

2024.07.30. 06:20

A hajdúsági atléták így teljesítettek az ob-n!

A szolnoki U23 és U20 Atlétikai Magyar Bajnokság zárónapját is három éremmel zárták a hajdúsági versenyzők. A DSI Debrecen kiválóságai ezúttal sem vallottak szégyent.

Haon.hu

Kozák Luca és Kerekes Gréta is gyakorolt az olimpia előtt

Forrás: MASZ/Facebook

Múlt hétvégén a Szolnokon rendezték az U23 és U20 Atlétikai Magyar Bajnokságot, ahol a DSI Debrecen sportolói is rekortánra léptek. A klub beszámolójából kiderül, hogy az első, múlt vasátnapi versenynapon három érmet szereztek a hajdúsági atléták, Sütő Napsugár felállhatott a bajnoki dobogó legmagasabb fokára, Hodossy-Takács Sámuel és Hartman Liliána nyakába a második legfényesebb medált akasztották. Mindezek mellett három 4. és egy 5. helyet is begyűjtöttek a Sportcentrum kiválóságai.

DSI Debrecen, atlétika
A DSI Debrecen sportolói mindent megtettek a győzelemért
Forrás: MASZ/Facebook

 

A nap különlegessége volt, hogy három olimpikon, a gátasa, Kozák Luca és Kerekes Gréta, valamint a rúdugró Klekner Hanga versenyen kívül indulva hangolódott az ötkarikás játékokra.

Ilyen eredményeket értek el a DSI Debrecen atlétái a második versenynapon

Múlt vasárnap újabb versenyszámokban avattak bajnokokat. Az idősebb korosztályban a távolugró Hodossy-Takács Sámuel sokáig az élen állt, 683 centivel kezdett, majd második és harmadik kísérletre 6.84 és 6.86-ig jutott. Riválisa, Zuber Marcell (FTC) azonban az ötödik sorozatban 7.08-at teljesített, így Magyar Zoltán tanítványa, ahogy előző nap a magasugrásban, ezúttal is a 2. helyen zárt.

800 méteren Oláh Máté Milán ötödikként futott át a célvonalon (1:56.88), mint ahogy a nők ugyanezen számában Chrobák Lili (2:27.78) is. 5000 méteren Mezei Zsófia megjavítva egyéni rekordját, 21:03.36-as idővel hetedikként zárt. A súlylökők közül Tóth Roland a 7. (12.35), míg Gyönyörű Zsigmond (10.74) a 8. helyet szerezte meg. Az U20-asok súlylökő számában Tóth Nándor maga mögé utasította a mezőnyt, harmadik kísérletre 16.02-nél ért földet a szer - amely új egyéni rekord - és hódította el a magyar bajnoki címet. Erdős Viktóriát egy centi választotta el az aranyéremtől, távolugrásban 5.54-ig jutott. Vetélytársa, Francisco-Lucas Laura (FTC) utolsó kísérletre 5.55-öt teljesített, így a DSI sportolója a második legfényesebb medált vehette át.

400 gáton Szabolcs Dóra új egyéni csúccsal (1:09.57) negyedikként futott át a célvonalon. 800 méteren Szász Abigél 2:24.03-as idővel az 5., míg klubtársa, Paládi Petra, megjavítva egyéni rekordját, 2:24.28-nál megállítva az órát, a 6. helyen végzett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában