DVSC

2024.07.13. 18:50

Ez a DVSC-Rapid már sokkal biztatóbb volt

Ötgólos meccset játszott a Loki és a Rapid. Időnként szép támadásokat vezetett a DVSC.

Molnár Szilárd

Dzsudzsák Balázs szerezte a DVSC második gólját

Forrás: DVSC

Második edzőmérkőzését játszotta a DVSC az ausztriai edzőtáborban szombaton. A Loki ellenfele az osztrák első osztályú SK Rapid volt. A piros-fehérek kispadján már ott ült a legújabb szerzemény, a 23 éves, 13-szoros örmény válogatott Zhirayr Shaghoyan. Szrdjan Blagojevics vezetőedző két helyen változtatott a cseh Slovan Liberec elleni kezdőcsapaton, így ezúttal a Megyeri - Sztojkovics, Lagator, Romancsuk, Ferenczi - Szuhodovszki, Ojediran - Szécsi, Dzsudzsák, Domingues – Bárány tizenegy várta afelkészülési találkozó kezdősípszavát.

DVSC, Rapid, labdarúgás, edzőmeccs, Loki, Debreceni VSC
Bárány Donát, a DVSC csatára
Forrás: DVSC

Fordított a DVSC

A mérkőzés egyik érdekessége volt, hogy az első félidő 60, míg a második 45 percre volt tervezve. Szinte rögtön egy formás kontrát vezetett a DVSC, melynek végén Brandon Dominguest akasztották a bal oldalon, de nem lett a beívelésből veszélyes helyzet. Ezt követően két osztrák lehetőséget jegyezhettünk fel, majd sajnos egy gólt is: egy jobb oldali beívelést vett át teljesen üresen Beljo, és nem is hibázott. (8. perc, 0–1) A földön fekvő Arandjel Sztojkovics – joggal –  jelezte, hogy nem a napsütést élvezte a fűben, hanem fellökték a beívelés pillanatában, de ez nem hatotta meg a játékvezetőt.
Nem sokkal később egy szöglet után Ferenczi János lőtt nem sokkal fölé. A Rapid akarata érvényesült jobban, de egyáltalán nem volt egyoldalú a mérkőzés, ráadásul a bécsiek magas letámadása lehetőséget adott a gyors kontrákra. Ennek ékes példája, hogy Ferenczi indította egy tanári hosszú labdával az üresen kilépő Bárány Donátot, ám a támadót utolérték, és szögletre tisztáztak az osztrákok. De így sem maradt el a debreceni gól, Brandon Domingues bal oldali sarokrúgását belsőzte a kapuba a túloldali ötösön jól érkező Olekszandr Romancsuk. 1–1.
Könnyedén átvehette volna a vezetést a Debreceni VSC, Bárány ugratta ki gyönyörűen Szécsi Márkot, aki ajtó-ablak helyzetben a kapusba pofozta a labdát a 28. percben. Jó ideig nem történt igazán feljegyezni való – ha csak nem a 30. percben elrendelt ivószünet –, aztán a 48. minutumban kétszer is tesztelte a hazaiak kapusának reflexét a DVSC: előbb a nagyon aktív Hamzat Ojediran, majd Sztojkovics életerős lövését védte bravúrral Gartler. Balgojevics mester belenyúlt a meccsbe: Szuhodovszki Somát Christian Manrique váltotta. 

A félidő utolsó pillanataiban meglőtte második gólját a Loki: Ferenczi hozta fel a labdát, kipasszolta Dominguesnek jobbra, aki szépen ívelt a második hullámban érkező Dzsudzsák Balázshoz, aki kapásból belsőzött a bécsiek kapujába. Szrdjan Blagojevics valószínűleg így képzelt el egy kontratámadást. 2–1.

Sorcsere

A szünetben nem volt debreceni változtatás, az osztrákoknál igen, akik megpróbálták kapuja elé nyomni a Loki együttesét. A 69. percben a labdarúgás istenei megjutalmazták az erőfeszítéseiket, Bischof fejelt közelről Megyeri Balázs kapujába. 2–2. A 81. perctől az Engedi - Senaga, Polozhij, Romancsuk, Hornyák - Manrique - Kocsis, Vajda, Szűcs, Shaghoyan - Kohut összetételű DVSC folytatta, tehát bemutatkozott az örmény támadó is. Ebbe a játékrészben inkább az osztrákok voltak fölényben, de a fiatalokkal felálló Loki jól tartotta magát, sőt, szép támadásokra is futotta a debreceniek erejéből. A 101. percben Manriquetől vették el érdekes körülméynek között  labdát, Dursun pedig kilőtte a bal alsót. 2–3.
Több gól már nem esett, így DVSC-Rapid 2–3. A vereség ellenére ez sokkal biztatóbb volt, mint a csehek elleni első ausztriai edzőmérkőzés.

Edzőmérkőzés, Hausmening
DVSC– Rapid 2–3 (2–1)
DVSC: Megyeri - Sztojkovics, Lagator, Romancsuk, Ferenczi - Szuhodovszki, Ojediran - Szécsi, Dzsudzsák, Domingues – Bárány

  • Gól: 0–1 Bejlo (8.), 1–1 Romancsuk (21.), 2–1 Dzsudzsák (60.), 2–2 Bischof (69.), 2–3 Dursun (101.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában