Labdarúgás

2024.07.22. 17:32

DVSC: közeleg a bajnoki rajt, vajon lesz-e még jövés-menés?

A debreceni labdarúgók ismét a pallagi edzőcentrumban készülnek, de az NB I.-es küzdelmeknek csak augusztus 2-án vágnak neki. A DVSC háza táján múlt héten azonban már nem volt újabb érkező, de távozó még volt.

Tóth Huba Elemér

Vajda Botond (balra), Megyeri Balázs (a háttérben) és Dusan Lagator a héten már ismét Debrecenben készül

Forrás: DVSC/Facebook

Múlt hétvégén véget ért az ausztriai edzőtábor a DVSC labdarúgócsapata számára, amely ettől a héttől már ismét Pallagon készül a bajnoki rajtra. Az NB I. 2024/2025-ös idénye pénteken kezdődik a Zalaegerszegi TE–MTK Budapest mérkőzéssel, de aznap még egy találkozót rendeznek a magyar labdarúgás élvonalában: az újonc Nyíregyháza a Győrt fogadja. Az 1. fordulóra kisorsolt DVSC-Ferencváros rangadót a versenybizottság – a két klub közös kérelmének helyt adva – december 4-re tűzte ki. A Loki tehát így majd augusztus 2-án Győrben kezd.

DVSC, átigazolás, Loki
A DVSC szlovák ellenfele ellen nyert
Forrás: DVSC/Facebook

Felemás mérleg az edzőmeccseken

A Debreceni VSC labdarúgói a nyár folyamán összesen hat edzőmeccsen léptek pályára. Az NB III.-as Cigánd felett 6–3-as győzelmet arattak, majd a másodosztályú Kozármisleny ellen 3–3-as döntetlen született a pallagi akadémián. A hajdúsági együttes Ausztriában először a cseh első osztályú Slovan Liberectől 4–0-s vereséget szenvedtek, majd az osztrák élvonalbeli Rapid Wientől 3–2-re kaptak ki. Dzsudzsák Balázsék a szlovák MSK Zilina ellen 3–2-re nyertek, majd Loki egy tartalékosabb felállású csapatával az osztrák másodosztály második helyén végzett SV Rieddel 1–1-es döntetlent játszott.

Az előző hetekben sok változás történt a DVSC csapatában

  • Az elmúlt időszakhoz képest múlt héten a klubnál – Batik Bence, Pálfi Donát, Szenaga Naoaki, Szűcs Tamás, Arandjel Sztojkovics, Zirajr Sagojan után – új érkezőt már nem mutattak be. Ellenben a szurkolók körében nagy port kavart, hogy távozott a csapat egyik ikonja, Bódi Ádám.

A Kazincbarcika ugyanis bejelentette, hogy a labdarúgó a sárga-kékek színeiben folytatja a pályafutását, majd később a DVSC egy szűk szavú közleményben erősítette meg Bódi távozását, és sok sikert kívánt neki a jövőben. Az átigazolással kapcsolatos történet azonban folytatódott, ugyanis a futballista elmondta, hogy a debreceni klub egy méltatlan ajánlatot kínált neki, amit még így is kész volt aláírni. Ám amikor ezt jelezte, azt a választ kapta az ügynökén keresztül, hogy az itt töltött évei iránti tiszteletből, illendőségből adták az ajánlatot, és nem hitték, hogy el fogja fogadni. Majd vissza is vonták. A DVSC erre közleményben reagált: azt írták, Bódi Ádám véleményét annak ellenére is tiszteletben tartják, hogy a valóságban történtekkel csak részben tartalmaznak átfedést, és innentől a maguk részéről lezárnak tekintették az ügyet.

  • Bódi Ádámon kívül a nyár folyamán eddig távozott még Joao Oliveira, Baranyai Nimród, Tuboly Máté, Andrija Majdevac, valamint Sztefan Loncsar. Az is biztossá vált már, hogy a következő időszakban Batai Tamás a Vasasban, Erdélyi Benedek pedig a BVSC-Zuglóban szerepel majd kölcsönben.

Mivel az előző hetekben Alekszandrosz Kiziridisz, illetve David Nwachukwu sem készült a többiekkel, könnyen lehet, hogy ők is kölcsönben folytatják majd.

Azonban nagy örömmel fogadták a csapattársak a keresztszalag-szakadással műtött Kusnyir Eriket, aki múlt héten már részt vehetett a többiekkel az erősítő edzéseken.

Kusnyir Erik is visszatért a DVSC többi labdarúgója közé
Forrás: DVSC/Facebook

Lehetnek még újabb transzferek?

Nehézségekkel néztünk szembe az átigazolási piacon, és néhány játékosunk sérülése miatt is. Zajlik a munka, s közben próbálunk a csapatunkba illő labdarúgókat találni és igazolni. (...) Biztos vagyok abban, hogy lépésről lépésre fejlődni fogunk és készen állunk majd a bajnokság kezdetére

 – mondta egy hete a DVSC mestere, Szrdjan Blagojevics. Az edzőtáborral kapcsolatosan egyébként pozitívan értékelt a Haonnak Megyeri Balázs, valamint a Loki TV-nek Dzsudzsák Balázs is.

Meldin Dreskovics vajon marad a DVSC-nél?
Forrás: DVSC/Facebook

A DVSC háza táján tehát egyelőre még mindig vannak kérdőjelek, vajon lesz-e még a szezon kezdetéig jövés-menés. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában