Szépen csillog

2024.07.15. 16:12

Megvan az első debreceni érem az Európai Egyetemi Játékokon

A Debreceni Egyetem első medálját Tímár Boglárka szerezte meg. A fiatal sportoló a dobogó második fokára állhatott fel a kick-boxolók 65 kg feletti súlycsoportjában az Európai Egyetemi Játékok szombati napján. A legjobb nyolc közé a férfi labdarúgócsapat is bejutott, amely hétfőn a kieséses szakaszban folytatja.

Haon.hu

Ami a küzdősportokat illeti, a Debreceni Egyetem vitrinje a kick-boxoló Tímár Boglárka révén egy ezüstéremmel gazdagodott. A 65 kg feletti súlycsoportban versenyző Tímár török harcostársát technikai K.O.-val verte, de sajnos a Testnevelési Egyetem hallgatójával, Kovács Laurával vívott döntőt szemsérülése miatt feladni kényszerült.

Tímár Boglárka ezüstérmes lett az Európai Egyetemi Játékok szombati napján
Tímár Boglárka ezüstérmes lett az Európai Egyetemi Játékok szombati napján
Forrás: unideb.hu

A látványsportok közül egyértelműen a Debreceni Egyetem férfi labdarúgói remekeltek leginkább az eddigi játéknapokon. Urbin Péter legénysége egy kiütéses, 8-0-s sikerrel indította menetelését a Libereci Egyetem ellen, majd spanyol és portugál riválisát is két vállra fektette. Sándor Tamásék hibátlan mérleggel, kapott gól nélkül csoportelsőként jutottak be a torna negyeddöntőjébe, ahol az Aradi Egyetemmel ütköznek meg hétfőn 18 órakor, a Debreceni Egyetem Dóczy utcai Sportcampusának centerpályáján – olvasható az unideb.hu-n. 

Az erősen megfiatalított futsalgárda kevésbé tudott eredményes lenni, Lente Lajos csapata a csoportkör után búcsúzott a viadaltól. Bács Zalánék nagyon erős, francia, norvég, cseh egyetemeket kaptak ellenfélül és bár az utolsó körben a prágaiakat alaposan megszorongatták, a bravúr elmaradt.

Nehéz ellenfelek az Európai Egyetemi Játékokon

A 3x3-as kosárlabda-bajnokságra női és férfi gárdát is delegált a házigazda Debreceni Egyetem. A fiúk rendkívül nehéz hatosba kerültek, erejükből öt találkozón egy diadalra futotta, ami kevésnek bizonyult a továbbjutáshoz. Kis szerencsével azonban máshogy is alakulhatott volna Gáspár Mátyásék sorsa, lévén kétszer is túlórában kaptak ki. Ami a hölgyeket illeti, Mezei Dóráék 2-2-es mérleggel harmadikként léptek tovább ötösükből, de az egyenes kieséses szakaszban a Bukaresti Egyetem lányai ellen fiaskóba futottak bele, ezáltal a döntő napra nem maradt debreceni érdekeltség. A Főépület előtti téren a finálék mellett izgalmas és látványos hárompontos-dobó és zsákolóverseny, valamint a Face Team bemutatója is várja a kilátogatókat délután és este.

A Miskolcon játszó férfi röplabdázók a 9-12. helyért viaskodhatnak a hátralévő versenynapokon, miután az 1-1-es mutatóval abszolvált csoportkör után a keresztjátékban 3-1-re elbuktak a Valenciai Egyetem legjobbjaival szemben. Az alsóházban aztán remekül indítottak Veres Bencéék, a Zágrábi Egyetem vasárnapi, 3-1-es felülmúlása jelentős lépés lehet a kilencedik pozíció bezsebelése felé.

Folytatódnak a küzdelmek Debrecenben

A szintén a borsodi megyeszékhelyen rendezett judotornán a 60-66 kilogrammos kategóriában Dudás Bence a jó kezdés ellenére kikapott a török Tristan Vreeling-től, ahogyan a hölgyeknél az 52-57 kilogrammos kategóriában cselgáncsozó Wladimir Danica is a francia Ilona Cosson-tól – utóbbi sérülés következtében kapitulált. A vereség mindkettejük számára a viadaltól való búcsút jelentette. Omar Hannoun a 73-81 kilogrammos kategóriában a brit Alex Parkot kiejtve mehetett még egy kört, de ez bizonyult a végállomásnak, a DE hallgatójának a horvát Dominik Rozic parancsolt megálljt.

Sakkban az Egyed Judit-Simon Lili páros-képviselte hajdúsági küldöttség rapid kategóriában hetedik, blitz kategóriában negyedik helyen végzett.

Vasárnap este fergeteges meccsnéző partival és az Európa-bajnoki címet negyedszer bezsebelt Spanyolország EUG-sportolóinak hatalmas örömével zárták a hetet az Európai Egyetemi Játékok debreceni résztvevői a DEAC-pályán.

Hétfőn a 3x3-as kosárlabda, kedden és szerdán pedig a futsal és a labdarúgás helyosztóit rendezik Debrecenben. Péntektől aztán már a kézilabdáé, a tollaslabdáé, az asztaliteniszé és a para asztaliteniszé, valamint a strandkézilabdáé lesz a főszerep.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában