Mennyei megyei

2024.07.08. 14:30

Vajon tényleg kihívó lehet a Hajdúnánás labdarúgócsapata?

Daróczi Péter legénysége a tavalyi szezont kiegyensúlyozott teljesítménnyel zárta. A Hajdúnánás trénere szerint idén inkább a fiatalokra építenének.

Orosz Krisztofer

Hajdúnánás: kupagyőzelmet ünnepelhetett az együttes a szezon végén

Forrás: Napló-archív

– Vannak nagyon tehetséges játékosaink az ifisták között, remélem, sikerül őket itt tartani – mondta a Hajdúnánás vezetőedzője, Daróczi Péter

Hajdúnánás, Labdarúgás, Vármegyei labdarúgás, Daróczi Péter
Hajdúnánás: Daróczi Péter együttese lehet a mérleg nyelve
Forrás: Napló-archív

Hajdúnánás: hosszútávon gondolkoznak 

Alig telt el másfél hónap a vármegyei I. osztály előző kiírásának végétől számítva, mégis már el is kezdték a felkészülést az együttesek a következő szezonra. Vannak olyan hangok, akik szerint a Monostorpályi egyeduralmát épp a hajdúnánási labdarúgócsapat törheti meg. Bajnokságot nyerni nem egyszerű, az összes csillagnak jó helyen kell állni. Az együttes vezetőedzője, Daróczi Péter szerint azonban teljesen más célokkal kell számolni az előttük álló esztendőben. – A múlttal nem szoktunk foglalkozni, de egy kupagyőzelemmel zártunk, elégedett voltam az összes játékosommal. 

Elméletileg a csapatban lesznek változások, de ez természetes egy átigazolási ablakban. A felkészülést már a múlt héten elkezdtük, a Magyar Kupára már készen kell állnunk. 

Valószínűleg egy teljesen új együttest kell összerakni, meglátjuk, mire lesz ez elég – kezdte. 

Ők lennének a mérleg nyelve 

Minden együttesnek, aki elindul egy bajnokságban, kimondott vagy kimondatlan célja, hogy megnyerje azt. Lehetett olvasni olyan kommenteket, amelyek szerint kihívója lehet a Bereczky Bence együttesének a Hajdúnánás, de egyelőre nem arra készülnek a fürdővárosiak, hogy ilyen kijelentéseket tegyenek. – Magamat kimondottan egy fiatal párti trénernek tartom, aki bátran nyúl a tehetségekhez. Ennek is két oldala van, hiszen az is benne van a pakliban, hogyha jól játszanak a felnőtt bajnokságban, könnyen magukra irányítják a figyelmet. Ennek ellenére célunk, hogy azoknak, akik megérdemlik, megadjuk a lehetőséget a bizonyításra.

Az is nagy fejlődés, ha mondjuk van egy 16-17 éves futballista, aki jövőre szerepel 10 meccsen, egy szezonnal később pedig lehet, alapember lesz. Így nem mondanám, hogy a bajnoki címért fogunk harcba szállni, de a sportban sosem lehet tudni. 

Az sem kizárt, hogy mi leszünk a mérleg nyelve – nyilatkozta a szakember. 

A Hajdúnánás a bajnokságot még nem tudni, kivel kezdi, hiszen az idény sorsolását később tartják.

 

 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában