Mennyei megyei

2024.07.16. 14:22

A felkészülést a fesztiválszezonhoz kell igazítani…

A nyári hónapokban rengeteg fesztivált rendeznek hazánkban. Az edzőknek ez rendesen feladja a leckét. A HTE trénere, Balogh József nyilatkozott a böszörményi csapatról.

Orosz Krisztofer

Előrébb lépne a HTE együttese

Forrás: Napló-archív

A HTE együttese a tavalyi idényben a vármegye I.-ben mérettette meg magát, amelyben Balogh József tanítványai a hatodik pozícióban végeztek. Voltak olyan időszakok a szezonban, amikor úgy nézett ki, egy jobb helyezés is kinézhet a „böszinek”, de apró különbségek döntöttek csak a végén. 

HTE, Balogh József, Labdarúgás, Hajdúböszörmény
HTE: Balogh József szerint csapatában remek játékosok vannak
 Forrás: Napló-archív

HTE: Balogh József értékeli az előző szezont 

A Hajdúböszörmény tehát a hatodik helyen végzett, tizenegy győzelemmel, nyolc vereséggel és hét döntetlennel. A kék mezesek harmincöt gólt szereztek, s mindössze harmincat kaptak az egész szezon során. A fiatal tréner azonban úgy fogalmazott, maradt benne hiányérzet az előző szezon kapcsán. – Vegyes érzések vannak bennem, hiszen a topcsapatok ellen jól muzsikáltunk, de a többiek ellen pontokat vesztettünk. 

Örültem például annak, hogy a bajnok ellen szereztünk pontot, ugyanakkor voltak elkeserítő vereségek, ezen remélem, javítunk a következő szezonban 

– kezdte. 


Elkezdték a felkészülést 

Alig egy hónap és elkezdődik a vármegyei I. osztály újabb idénye. A bajnokságban szereplő együttesek már javában az alapozást végzik, vannak olyan gárdák, akik már a felkészülés negyedik hetében járnak. Balogh József szerint azonban különböző okok miatt akadnak nehézségek az amatőr bajnokságokban vitézkedő klubok felkészülésében. – Immár eljutottunk arra a pontra, amikor a fesztiválokhoz kell igazítani a felkészülést, de ez amatőr labdarúgás, meg fogjuk oldani, ugyanakkor ennek nem kéne kérdésnek lenni. Az alapozás mindig kaotikus, az ilyen dolgokhoz kell alakítani a programot. 

Becsületükre váljék, megjelennek az edzéseken, csak a minőség nem mindegy sokszor. Egyébként sokkal több edzőmeccset fogunk játszani, még hét közben is lesz. Bízom benne, hogy ez a javunkat fogja szolgálni. 

Az sem mellékes, hogy mindegy riválisunk keretében, ahogy nálunk is, vannak változások, meglátjuk, mire lesz ez elég – fogalmazott a szakember. 

Egyelőre nehéz pozicionálni a csapatot 

Gyakorlatilag biztosra vehetjük, az előző bajnokságok topcsapatai közül lesznek olyanok, akik idén is az aranyéremre törnek. Ennek ellenére egyelőre nehéz belőni az erőviszonyokat, de a HTE céljait ismertette vezetőedzőjük. – – Abban biztos vagyok, hogy a Monostorpályi, a Hajdúnánás és Hajdúszoboszló ott lesz az elején.

 A kellemes meglepetés a Bestrong lehet, nagyon profi munka folyik náluk, de mi is komoly célokat fogalmaztunk meg. Reméljük, hogy az újonnan érkezett játékosok is hamar felveszik a ritmust. Amit kiemelten fogunk kezelni, az a fiatalok beépítése. 

Hozzáteszem, ez sem egy egyszerű feladat, de megpróbáljuk megoldani – nyilatkozta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában