Strandröplaba

2024.07.22. 21:38

Tikkadt Szöcske: Kunhegyesen folytatódott a hajdú-bihari strandröpibajnokság

A mögöttünk álló hétvégén is folytatódott a vármegyei strandröplabda-bajnokság. Július 20-án és 21-én Kunhegyesen négy pályán rendezték meg a Tikkadt Szöcske negyedik fordulóját.

Haon.hu

A Tikkadt Szöcske Nyílt Hajdú-Bihar Megyei Strandröplabda Bajnokság női kategóriájának döntőjében ismét „eötvösös” siker született, a tavalyi versenyhez hasonlóan most is Kozma Kitti és Kovács Anett vihették haza a kupákat. Második helyen végzett Balogh Dorina és Stark Dóra, míg a bronzérmek a felvidéki Nagykaposra kerültek Sarah Drancaková és Ramona Vajdová jóvoltából – olvasható a forduló történéseit összegző közleményben. Az összesített pontversenyben 19 ponttal vezet Kozma Kitti, őt követi 15 egységgel mostani párja, Kovács Anett, míg harmadik Magyar Fruzsina 10 ponttal.

A Tikkadt Szöcske hétvégi fordulójának női dobogósai
A Tikkadt Szöcske hétvégi fordulójának női dobogósai
Forrás: Tikkadt Szöcske strandröplabda-bajnokság

Hármas holtversenyek a Tikkadt Szöcske következő köre előtt

Az U18-as korosztálynak meghirdetett leány versenyben aradi siker született, az előző fordulóhoz hasonlóan Fekete Briana-Pamela és Iuhasz Zita utasították maguk mögé a mezőnyt. A második és harmadik helyre is hazai páros ért be, az ezüstérmeket Hajdu Hanna és Mercz Virág, míg a bronzérmeket Dobi Fanni és Rózsa Viktória vehették át. Az összesített pontversenyben hármas holtverseny van az egyaránt 20 pontos Dobi Fanni, Nagy Laura és Rózsa Viktória között.

Az U18-as korosztály dobogósai tikkadt szöcske
Az U18-as korosztály dobogósai
Forrás: Tikkadt Szöcske strandröplabda-bajnokság

A férfiaknál is megismétlődött a hazai győzelem, az egy évvel korábbihoz hasonlóan Molnár Balázs és Lovász Bence győztek. Második lett Lakatos Endre és Somogyi Tibor, míg a harmadik helyet Földes Ádám és Földes Dániel szerezték meg. Az összesített pontversenyben itt is hármas holtverseny van Molnár Balázs, Lovász Bence és Somogyi Tibor között, mindhárman 12 pontot szereztek eddig.

tikkadt szöcske strandröplabda
A férfi dobogósok
Forrás: Tikkadt Szöcske strandröplabda-bajnokság

A vegyes párosok serlegjei is Aradra kerültek, ebben a kategóriában az U18-as lányoknál diadalmaskodó Iuhasz Zita Morvai Aaron oldalán győzött. Második helyen zárt Szabó Sára és Molnár Balázs, míg a harmadik helyre a házigazdák edzője, Kiss János ért be Mercz Virág párjaként. Az összesített pontversenyben a „változatosság kedvéért” itt is hármas holtverseny van, a 17 pontot gyűjtő Pálfi Kitti, Nádasdi Péter és Pilka Gábor között.

tikkadt szöcske strandröplabda
A vegyes párosok dobogója
Forrás: Tikkadt Szöcske strandröplabda-bajnokság

Az ötödik fordulót július 27-én és 28-án ismét Berekfürdőn tartják. Szombaton a női, az U18-as lány és a férfi párosok, míg vasárnap a vegyes párosok tagjai regisztrálhatnak a strand főbejáratánál 8 és 9 óra között. A versenyen játéktudástól függetlenül bárki indulhat.

A verseny augusztus 3-án és 4-én Hajdúszoboszlón, majd augusztus 10-én és 11-én Hajdúböszörményben folytatódik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában