DVSC

2024.07.11. 07:00

Vajda Botond elárulta, miért hosszabbított a DVSC-vel, esetleg voltak más ajánlatai is?

A Loki sztárja körül pezseg mostanában az élet. Előbb az év felfedezettje volt Vajda Botond, majd a DVSC szerződést is hosszabbított a szélsővel.

Orosz Krisztofer

Vajda Botond nagyszerűen teljesített az előző szezonban

Forrás: Napló-archív

– Sokat fejlődtem az elmúlt évben, örülök a hosszabbításnak – mondta Vajda Botond a Haonnak a szerződése aláírását követően. Alig több mint egy esztendő telt el azóta, hogy a DVSC szerződtette a DVTK egyik csiszolatlan gyémántját. Vajda Botond hamar bizonyította, nagy hibát követnek el a borsodiak, rendre helyet kapott a Loki kezdőjében. A tavalyi szezon második felére már abszolút alapembere volt Szrdjan Blagojevics együttesében. 

Vajda Botond, DVSC, Szerződéshosszabbítás, Loki, Labdarúgás
Vajda Botond örül a szerződéshosszabbításnak
Forrás: DVSC-archív

Vajda Botond a DVSC egyik legjobbja 

A debreceni szélső az előző kiírásban 1347 percet töltött a pályán, amellyel a második legtöbbet foglalkoztatott fiatal volt Baranyai Nimród után a DVSC-ben. A bajnokságban 21 meccsen 5 gólt és 1 gólpasszt jegyző szélső így fogalmazott, amikor átvette az év felfedezettje elismerést. – A játék minden terén fejlődtem, sok tapasztalatot szereztem, az edzéseken is próbáltam odatenni magam, nagyon sok mindenkinek köszönettel tartozom – mondta. Voltak olyan szurkolók is, akik egyenesen a magyar labdarúgó-válogatottba követelték a Loki 22-esét, a meghívó azonban egyelőre nem jött a Debrecen játékosának. Kedden azonban bombaként robbant a hír: Vajda Botond szerződéshosszabbítás! Talán ez lesz a legnagyobb „igazolása” a debrecenieknek, hiszen mindig fontos, hogy a kulcsjátékosok maradjanak egy klubnál. A tinta még szinte meg sem száradt a kontraktusán, de portálunknak már nyilatkozott is a hajdúságiak egyik közönségkedvence. A cselmester jobbszélső kiemelte, örül a bizalomnak, hogy a Lokiban folytathatja karrierjét. – Jó helyen vagyok Debrecenben, jól érzem magam, a csapat is nagyon rendben van. Annak külön örülök, hogy a szurkolók az első perctől kezdve mellettem vannak.

 Szoktam érzékelni, egy-két komment is eljut hozzám, de éppen ezért egy feladatom van: minél jobban teljesíteni. Mindig motivál, hogy drukkolnak nekünk, ettől akár a teljesítményünk is jobb lehet.

 Voltak érdeklődők irántam, de éppen ezekért írtam alá szerződésem – kezdte a szélső. 

A kemény munkában hisznek 

A DVSC egyebek mellett jelenleg edzőtáborban tartózkodik Ausztriában. Az előző esztendők tapasztalatai alapján jól bevált szokás ez, hiszen a kemény munkát arra alkalmas időjárási körülmények között végezhetik a játékosok. Az osztrák tréningekről, a munkáról és a csapatról is szót ejtett a piros-fehérek egyik legértékesebb játékosa. – Remek helyen vagyunk, megfelelőek a körülmények. Annak külön örülünk, hogy az időjárás is nagyszerű. 

Ilyenkor az új társak is könnyen be tudnak illeszkedni, de ezzel egyébként sincs gond: nagyon összetartó közösséget alkotunk, befogadjuk az újonnan érkezett játékosokat, akik amúgy nagyon rendesek. 

A fókusz azért elsősorban a munkán van, pörgősek a tréningek. Az elsődleges feladatunk, hogy minél jobb formába kerüljünk a bajnoki rajtra – mondta. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában