Helyi sport

2024.08.18. 21:45

Újabb edzőmeccset zárt győzelemmel a DEAC férfi kézilabdacsapata

A DEAC ezúttal a Szeged U21-es együttesét fektette két vállra.

Haon.hu

Az NB I/B szeptemberi rajtjára készülő DEAC kézilabdacsapata ezt a hetet az OTP Bank-Pick Szeged U21-es alakulatának otthonában vívott edzőmeccsel zárta – közölte a deac.hu. Mint írják, a Tisza-partiak kapták el jobban a fonalat, ennek köszönhetően a negyedik percben 3-1 volt az állás. 

Újabb edzőmeccset zárt győzelemmel a DEAC férfi kézilabdacsapata
Újabb edzőmeccset zárt győzelemmel a DEAC férfi kézilabdacsapata
Forrás: deac.hu / Szolnoki László

Egy ideig a debreceniek futottak az eredmény után, aztán Radvánszki Zsolt találatával először a 10. minutumban vették át a vezetést (6-7). Ezt követően egyik gárda sem tudott nagyon meglépni, majd a szünet előtti periódust megnyomták a vendégek, így 19-17-re nyerték az első félidőt.

A második játékrész eleje újra a hazaiaknak sikerült jobban, ennek köszönhetően fordítottak (22-21). A DEAC hamar rendezte a sorokat, ezt támasztja alá, hogy egy 3-0-s sorozattal jelentkeztek (22-24). A folytatásban már nem engedték ki a kezünkből a fórt, az 55. minutumban már héttel mentek (27-34), végül 36-29-re diadalmaskodtak.

A mérkőzés elején nehezen állt össze a védekezésünk, támadásban pedig több eladott labdánk és kihagyott helyzetünk volt. A második játékrészben stabilizáltuk a védekezésünket, ennek köszönhetően könnyű gólokat szereztünk, így nőtt a különbség. Jól szolgálata ez a mérkőzés a felkészülésüket, kiderült, van még mit javítani. Gratulálok a srácoknak, dolgozunk tovább! 

– összegzett Mándi Norbert vezetőedző.

A DEAC ezt megelőzően a Ceglédet és a Mezőkövesdet is felülmúlta ezen a nyáron, egyedül a Szigetszentmiklós bizonyult nagy falatnak.

Edzőmeccs
OTP Bank-Pick Szeged U21-DEAC 29-36 (17-19)

A DEAC összeállítása: Boros, Hermann – Kiss A., Pethő 3, Kiss R. 2, Portik-Dobos 4, Csabai, Tusjak 3, Tóth M. 5, Kerezsi 3, Bakó 1, Fülöp, Illés 2, Kurucz 5, Radvánszki 7, Kovács B. 1. Vezetőedző: Mándi Norbert.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában