Helyi sport

2024.08.08. 21:36

Megkezdte a felkészülést a DEAC röplabdacsapata

A Debreceni Egyetem alakulata munkába állt, a hónap végén már edzőmeccsek jönnek.

Haon.hu

A DEAC férfi röplabdázóinak befejeződött a nyári pihenő – közölte a deac.hu. Mint írják, a felkészülést szűkös kerettel kezdte meg együttes, ám ez Fodor Antal vezetőedző szerint nem jelent óriási problémát. 

Forrás: Forrás: Szolnoki László / deac.hu

– Kun Benedek és Bán Viktor jelenleg a strandröplabda országos bajnokságra koncentrál, míg Hubert Lasecki a tervek szerint augusztus 18-án érkezik meg Lengyelországból. Mellettük Vlad Pavliuk és Vereb Márk sérülés miatt nem edzhet velünk. A kisebb létszámnak köszönhetően lehetőségünk nyílik a technikai dolgok felfrissítésére. Körvonalazódik a programunk, az már biztos, hogy augusztus végén két felkészülési meccset játszunk a Kazincbarcikával, szeptemberben pedig Miskolcon indulunk egy tornán – nyilatkozta a vezetőedző.

Forrás: Szolnoki László / deac.hu

A holtszezon mozgalmas volt az alakulatnál, hiszen Willian, Veres Bence és Mikuláss Koch Marcell máshol folytatja a pályafutását, Bagics Balázs pedig pihenőt tart. A távozókat Kun Benedekkel, Toma Ádámmal és a lengyel Hubert Laseckivel pótolták. A névsor még nem teljes, hiszen egy kubai légiós érkezését várják.

– Jelentős változások voltak a keretben, ezért az egyik legfontosabb feladat az, hogy minél hamarabb csapattá érjünk. Ennek az új összetételű együttesnek más erényei lesznek, ennek ellenére abban bízom, hogy versenyképesek leszünk. Kun Benedek és Hubert Lasecki egyaránt próbajátékon vett részt nálunk, mindketten meggyőző produkciót nyújtottak. Toma Ádám leigazolásának is örülök, mivel ő egy nagyon tehetséges röplabdázó – hangsúlyozta a tréner.

Forrás: Szolnoki László / deac.hu

Fodor Antal legénysége az előző szezonban a negyedik helyen végzett az Extraligában, ezzel történelmet írt. Magasra került tehát a léc, ettől függetlenül Fodor Antal bizakodva várja az új kihívásokat.

– Kellemes teher ez a negyedik pozíció, a következő idényben próbáljuk megőrizni a helyünket, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak. A hírek szerint a közvetlen vetélytársaink igyekeznek erősíteni, így elképzelhető, hogy a rangadókon apróságok fognak dönteni. Amennyiben a komolyabb sérülések elkerülnek minket, valamint összeszoknak a srácok, megint bejuthatunk az elődöntőbe. Valószínűleg a döntőre újra a Kaposvár és a Székesfehérvár pályázik a legnagyobb eséllyel – zárta mondandóját Fodor Antal.

Ha minden jól megy, az élvonalban október 6-án rajtol a küzdelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában