Jegyzet

2024.08.16. 10:51

DVSC: Borsod neked kemény Dió? Hát…

Tartja a híres mondás, de nézzük csak, valóban tartanunk kellene miskolci barátainktól? A DVSC-DVTK meccs ugyanis szombaton 17 órától lesz a Nagyerdei Stadion gyepén.

Orosz Krisztofer

DVSC: Korán eldőlhet, milyen célokért küzdhet Szrdjan Blagojevics együttese

Forrás: Illusztráció / MW-archív

DVSC: Korán eldőlhet, milyen célokért küzdhet Szrdjan Blagojevics együttese

A debreceniek jól kezdték a szezont: gála Győrben, s bárki bármit mond, a múlt héten emberhátrányban futballozva több mint elfogadható eredmény a kecskeméti iksz. Persze vannak olyan vélemények, amelyek szerint már két győzelemmel 12-0-ás gólkülönbséggel kéne állnunk, de érdemes a földön maradni, a túlzott elvárásoknak sosincs jó vége… 

Ugyanakkor állítom, ha a hajdúságiak tényleg nagyobb célokért szeretnének küzdeni és a maraton végén szép eredményt elérni, az ilyen meccseket csont nélkül hozni kell. A körülmények aligha lehetnének jobbak ehhez: szombat délután, igaz perzselő meleg, de remek hangulat és vélhetően minimum fél ház a keleti-rangadón. Az bizakodásra adhat okot, hogy mind a Loki, mind pedig a Diósgyőr igyekszik játszani a futballt, egy egészen remek meccs is lehet ebből. 

Valóban eldőlhet azonban a sorsunk? Ahogy egy maratonon - a mester szavait idézve - a labdarúgásban is fontos a jó kezdés, nagy erőt adhat az esetleges hullámvölgyekben, és segíthet jó irányba terelni a dolgokat. Nyilván, ha esetleg nem úgy alakul a mérkőzés, akkor sincs veszve semmi, de biztos megjelennének azok a fotelhuszárok, akik a sikereknél hangosak, a győzelmeket természetesnek veszik, a vereségeknél vagy nehezebb pillanatoknál pedig igazi szónokoknak érzik magukat. Lelkük rajta, a játékosok és a stáb szerencsére meccsről meccsre gondolkozik, és igyekeznek sikereket elérni. A hangulat egyébként biztosan dobhat a körítésen, elég csak abból kiindulni, hogy a fantasztikus debreceni drukkerek ismét egy hullámhosszon vannak a futballistákkal, mindkét idegenbeli találkozón elkísérték kedvenceiket, pedig sem Győr sem pedig Kecskemét nincs közel. Le a kalappal!

Végre ismét azt érezni, robog a Vasutas, ezt ki kell használni és bedarálni a mindig kemény “Dió” DVTK-t!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában