DVSC

2024.08.29. 15:00

Kusnyir Erik: Semmiféle fájdalmam sincs, Szrdjan Blagojevics pedig…

A DVSC jobbhátvédje már majdnem teljes értékű munkát végez. Kusnyir Erik a Loki korábbi vezetőedzőjéről, Szrdjan Blagojevicsről is nyilatkozott.

Orosz Krisztofer

Kusnyir Erik egyre közelebb a visszatéréshez

Forrás: Napló-archív

Több mint fél éve már, hogy Kusnyir Erik a Szusza Ferenc Stadion gyepére rogyott, rögtön lehetett tudni, nagy a baj: később kiderült, keresztszalag-szakadást diagnosztizáltak a kiváló bekknél, aki így lemaradt a németországi Európa-bajnokságról is, pedig egészségesen minden esélye meglett volna arra, hogy a keret tagja legyen. Az azóta eltelt időszakban rengeteg dolog történt a DVSC saját nevelésű játékosával, aki portálunknak nyilatkozott jelenlegi állapotáról, sőt a Vasutas nem rég menesztett vezetőedzőjéről, Szrdjan Blagojevicsről is elmondta a véleményét. 

Kusnyir Erik, DVSC, Szrdjan Blagojevics, Loki
Kusnyir Erik egyre jobb erőben érzi magát
Forrás: NS-archív

Kusnyir Erik sérülése remek ütemben gyógyul 

Az élsportolók esetében az egyik legfélelmetesebb sérülés a keresztszalag-szakadás, hiszen több olyan példát lehetne említeni, akik a felépülést követően sosem voltak a régiek. Ebből persze messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni, Erik jól érzi magát, igaz nem minden gyakorlatot végez, de amit igen, azt maximális intenzitással teszi. A Loki játékosa jelenlegi állapotáról úgy fogalmazott, türelmesnek kell lennie, de szerencsére vannak körülötte olyan emberek, akik óva intik őt. – Mondhatni csak olyan gyakorlatokba nem állok be, amelyekben kontakt van. 

Lövések, kitámasztások, sprintek már mind-mind szerepelnek az edzéstervemben. Szerencsére minden rendben van, de nem akarok elkiabálni semmit. 

A csapattal is szoktam tréningezni, ez mindig jó érzés egy rehabon lévő játékosnak. Korábban említettem, szervezet és izomzatfüggő, kinek mennyi idő a felépülés – kezdte. A futballista nyilatkozott az idegörlő várakozásról is. – Nem vagyok egy türelmes ember, de vannak olyanok körülöttem, akik mindenben segítenek. 

Szívem szerint már most is játszanék, de erre még minimum 1-2 hónapot várnom kell, fő az elővigyázatosság. Egyelőre nem zárom ki, hogy még ősszel játszhatok, de a keresztszalag-szakadásoknál van egy protokoll, amelyet mindig be kell tartani

– mondta a hátvéd. 

A DVSC eddigi szereplése 

Komoly kérdést vet fel, vajon hol tartana a csapat, ha Kusnyir Erik is segítségére lenne a csapatnak. Noha tavasszal Baranyai Nimród, idén pedig Sztojkovics helyettesíti tisztességesen a Loki húzóemberét. A DVSC eddigi szereplése felemásnak nevezhető, hiszen nagyszerű kezdés a Győr ellen, majd emberhátrányban iksz Kecskeméten, ezt követően két vereség a DVTK és az ősi rivális Újpest ellen. Kusnyir Erik sérülése miatt természetesen nem állt a csapat rendelkezésére, ugyanakkor kivétel nélkül követte, akár a helyszínen is a társak meccseit. A debreceni futballista elmondta, biztos benne, hogy hamarosan felfelé ívelő képet fog mutatni a Vasutas. – A győri szezonnyitót nem kell ecsetelni, hengerelt a gárda, Kecskeméten pedig emberhátrányban szereztünk pontot. A Diósgyőr ellen sem ment rosszul a srácoknak, de a vereség rányomja a bélyegét a teljesítményre. 

A legutóbbi Újpest elleni meccsről pedig el kell mondani, valóban rosszul sült el, nincs mit szépíteni. Az a feladatunk, hogy ebből is felálljunk, hiszen profik vagyunk, a következő találkozókon adott a feladat, nyernünk kell!

– fogalmazott a közönségkedvenc. 

Szrdjan Blagojevicstől sokat tanult 

A héten robant a hír, Szrdjan Blagojevics közös megegyezéssel távozik a DVSC kispadjáról, akinek helyét ideiglenesen Dombi Tibor veszi át. Ahogyan minden vezetőedzőtől, úgy a szerb trénertől is tanulhattak a játékosok. Kusnyir Erik gyakorlatilag kirobbanthatatlan volt sérüléséig a kezdőcsapatból, az egyik legtöbb percre is neki volt a debrecenieknél. A remek jobbhátvéd úgy fogalmazott, sokat köszönhet immár korábbi trénerének, akinek csak a legjobbakat kívánja. – Blagojevics mesterrel jó kapcsolatot ápoltam, igyekeztem mindig odatenni magam, hiszen mindig számított rám, ezt a játékpercek is mutatják. 

Rengeteget tanultam a mestertől, szerintem a társaim is, sokat fejlődtek az irányítása alatt. 

Nagy köszönettel tartozok neki, remélem, csak jó dolgok fognak vele történni a jövőben – zárta Kusnyir Erik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában