Tenisz

2024.08.25. 18:06

Akár Medvegyevvel is összekerülhet Marozsán a US Open elején

A Hajdúszoboszló SE másik teniszezője, Bondár Anna hazai ellenfelet kapott a sorsoláson.

Haon.hu

Marozsán Fábián selejtezőből érkező, Fucsovics Márton viszont kiemelt riválist kapott első ellenfélnek az amerikai nyílt teniszbajnokság főtáblájának csütörtöki sorsolásán, írja az MTI.

Marozsán Fábiánra nagy próbatétel várhat, a 2. körben akár a 2021-es bajnokkal is összekerülhet
Marozsán Fábiánra nagy próbatétel várhat, a 2. körben akár a 2021-es bajnokkal is összekerülhet
Forrás: Nemzeti Sport-archív

Amennyiben a magyarok közül legelőkelőbben jegyzett Marozsán (49.) túljut a nyitókörön, a második fordulóban az ötödik helyen kiemelt, 2021-es bajnok orosz Danyiil Medvegyev vagy a szerb Dusan Lajovic vár rá.

Fucsovics (79.) ezzel szemben egyből kiemelt riválist kapott a cseh Jiri Lehecka személyében: a 32. helyen rangsorolt, 22 éves ellenfél januárban Adelaide-ben nyerte pályafutása eddigi egyetlen ATP-tornáját, New Yorkban azonban még soha nem "élte túl" az első fordulót. Ha Fucsovics továbbjut, akkor a 64 között kvalifikációból érkező játékos ellen folytatja.

Marozsán Fábián mellett Bondár Anna is képviseli Hajdúszoboszlót

A női egyéni verseny egyetlen magyar főtáblása, Bondár Anna (81.) hazai játékos, Bernarda Pera (77.) ellen kezd. A 29 esztendős, horvát származású ellenfél 2022-ben megnyerte a budapesti WTA-viadalt, tavaly pedig női párosban a negyeddöntőig menetelt a US Openen. Ha Bondár győz, akkor a szintén amerikai Lauren Davis vagy a 15.-ként rangsorolt orosz Anna Kalinszkaja következik.

Piros Zsombor és Gálfi Dalma a selejtező első fordulójában búcsúzott, míg Babos Tímea csak a párosok főtábláján szerepel New Yorkban.

Az év utolsó Grand Slam-viadala hétfőn kezdődik.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában