Tenisz

2024.08.31. 16:53

Nem sikerült a bravúr, kiesett Marozsán Fábián a US Openről

A Hajdúszoboszló SE teniszezője 3 szettben kapott ki a világ egyik legjobbjától, az orosz Danyiil Medvegyevtől. Marázsán Fábián a mérkőzés után a saját játékát is értékelte.

Haon.hu

Marozsán Fábián kikapott a második fordulóban a 2021-ben győztes orosz Danyiil Medvegyevtől az amerikai nyílt teniszbajnokságon, számolt be az MTI.

Marozsán Fábián kikapott Danyiil Medvegyevtől a US Openen
Marozsán Fábián kikapott Danyiil Medvegyevtől a US Openen
Forrás: Matthew Stockman / Getty Images North America / Getty Images via AFP

A világranglistán 51. magyar játékos az első fordulóban ötszettes csatában verte a selejtezőből főtáblára jutott szerb Hamad Medjedovicot (137.), a 64 között viszont óriási feladat várt rá a tavaly döntős orosz személyében.

Első találkozójukat a USTA Billie Jean King National Tennis Center második legnagyobb arénájában, a 14 ezer férőhelyes Louis Armstrong Stadionban játszották. A 28 éves ellenfél saját bevallása szerint igazi keménypályás specialista, és 20 tróefájából csak egyet-egyet szerzett salakon, illetve füvön. A US Open pedig a kedvenc versenyei közé tartozik, 2019-ben is finalista volt, 2020-ban pedig az elődöntőig jutott. A 24 éves Marozsán ezzel szemben még csak a negyedik főtáblás meccsére készült New Yorkban.

A csütörtöki esti csata gyenge adogatójátékokkal indult, a nyitószettben a Hajdúszoboszló SE sportolója négyszer, ellenfele pedig kétszer bukta el a szerváját. Ezzel együtt a moszkvai teniszező volt stabilabb, és 35 perc után szettelőnybe került. A folytatásban a 198 centis Medvegyev már bréklabdát sem engedélyezett, miközben kétszer is brékelte a derekasan küzdő magyart, így bő egy óra elteltével már csak egy játszmára volt a továbbjutástól.

A harmadik felvonás volt a legszorosabb, Marozsán mindent megtett, hogy megnehezítse a favorit dolgát. Két-két bréket láthatott a közönség - benne számos magyar szurkolóval -, majd a rövidítésben a rivális 5-1-re elhúzott, innen pedig már nem volt visszaút. A találkozó 2 óra 7 percig tartott.

Marozsán Fábián: jó érzés volt, hogy ennek a részese lehettem

Örülök, hogy ezt a mérkőzést egy picit a közönség is tudta élvezni. A harmadik játszma és annak vége már eléggé színvonalas volt, helyenként meg tudtam valósítani azt, amivel úgymond lehetne nyerni egy Medvegyev ellen. Egyáltalán nem volt könnyű dolgom, viszont annak örülök, hogy a harmadik játszma szoros volt, és volt egy pici hangulat. Persze egyikünk sem azért ment oda, hogy show-t csináljon, de azért jó érzés volt, hogy ennek a részese lehettem

- mondta a hazai szövetség közösségi oldalán Marozsán.    

A magyar játékos hozzátette, hogy a mérkőzés elején izgult, próbált minél hosszabb labdameneteket játszani és kibontakozni, de nem kapta meg azokat a lehetőségeket, amikor támadhatott volna és egyre inkább kezdte lenyomni magát. Elkezdett hibázni, majd kockáztatott és az sem jött be, ráadásul a szervája sem volt túl hatékony, ezzel szemben Medvegyev jól játszott, ő pedig tanácstalanná vált.

Marozsán egy nappal korábban párosban is kiesett, így véget ért második US Openje. Mostani búcsújával már nincs magyar teniszező versenyben.

Marozsán azt is elárulta, hogy az év végéig szeretné megvédeni pontjait és a legjobb ötvenben maradni a világranglistán.

Eredmény:

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

Danyiil Medvegyev (orosz, 5.)-Marozsán Fábián 6:3, 6:2, 7:6 (7-5)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában