Labdarúgás

2024.08.27. 15:03

Felidéztük a Blagojevics-éra legemlékezetesebb meccseit! – videókkal!

Ezeknek az összecsapásoknak a pillanatai bevésődtek a DVSC drukkereinek fejébe. Szrdjan Blagojevics irányításával 72 tétmeccset játszott a Lokomotív.

Tóth Huba Elemér

A Loki-Fradi meccseket biztosan nem fogja elfeledni Szrdjan Blagojevics

Forrás: Napló-archív

Szrdjan Blagojevics 62 bajnoki meccsen (29 győzelem, 12 döntetlen és 21 vereség), 6 Magyar Kupa-mérkőzésen (4 győzelem, 1 döntetlen és 1 vereség), valamint 4 nemzetközi találkozón (1 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség) irányította a Debreceni VSC csapatát. Távozása kapcsán felidézünk néhány olyan összecsapást, amire a Loki-szurkolók bizonyára még sokáig emlékezni fognak. 

Szrdjan Blagojevics, DVSC, Loki
Szrdjan Blagojevics irányításával sok emlékezetes meccset játszott a DVSC
Forrás: Napló-archív

DVSC-Budapest Honvéd 4-3 (NB I.)

Szrdjan Blagojevics debütálása rendkívül emlékezetesre sikeredett, azon a meccsen a fordulatokból nem volt hiány. A Gróf – Bévárdi, Deslandes, Lagator, Ferenczi – Varga J., Baráth – Szécsi, Dzsudzsák, Bódi – Babunski összeállítású alakulat remekül kezdett, a 48. percben pedig már 4–0-ra vezetett. Aztán a DVSC annyira belekényelmesedett az eredménybe, hogy a kispestiek egyre csak zárkóztak, a 72. percben 4–3 volt az állás. Azonban bármennyire is forró lett a vége, már nem történt változás, így megúszta a Loki.

A felek néhány hónappal később ismét egy izgalmas meccset játszottak. Dorian Babunski révén a piros-fehérek szereztek vezetést, ám a kispesti gárda fordított. Az összecsapás hajrájában Babunski egyenlített, majd Antonio Mance a győztes gólt is bekotorta a hálóba, így a Loki akkor is jól jött ki az ütközetből.

Szrdjan Blagojevics legemlékezetesebb meccse: Ferencváros-DVSC 1-3 (NB I.)

Minden várakozást felülmúlt a Fradi és a DVSC 2023 májusi összecsapása, melyen a debreceniek egygólos hátrányból fordítva, 3–1-re verték a bajnokot. Ez volt a Loki első – és eddigi egyetlen – győzelme a Groupama Arénában

Mint azt Szrdjan Blagojevics a DVSC egyik TikTok-videójában is kiemelte, a Debrecennel ez volt számára a legemlékezetesebb találkozó.

Fél évvel később a piros-fehérek szintén egy fordulatokban gazdag mérkőzésen Vajda Botond és Brandon Domingues góljával kétgólos hátrányból egyenlítettek a fővárosiak otthonában.

2024 februárjában a DVSC a Magyar Kupában csapott össze a Fradival a sorozat legjobb 16 együttese között Debrecenben. A rendes játékidőben 1–1-re végeztek a csapatok, de végül a fővárosiaknak jött ki jobban a lépés, hisz büntetőpárbajban nyertek

A DVSC Konferencialiga-selejtezős meccsei

Az Alashkert elleni idegenbeli győzelem után a Nagyerdei Stadionban kétgólos hátrányba került a Loki, de a gárda Dzsudzsák Balázs büntetőből szerzett góljával hosszabbításra mentette a meccset, tizenegyesekkel pedig megnyerte a párharcot.

Aztán a rendkívül erős Rapid Wien ellen idegenben nagyot küzdött a DVSC. A találkozó 0-0-s döntetlennel zárult, a Loki-drukkerek számára az utóbbi évek egyik legjobb idegenbeli túrája lehetett. 

EKL, 3. selejtezőkör, 1. mérkőzés

Rapid Wien–DVSC 0–0

Allianz stadion, 17 200 néző. Vezette: Rob Hennessy (ír)

  • Rapid: Hedl – Schick, Querfeld, Cvetkovic, Auer – Kühn (Strunz, 81.), Sattlberger (Greil, 69.), Kerschbaum, Grüll (Bajic, 89.) – Seidl (Mayulu, 81.), Burgstaller. Vezetőedző: Zoran Barisic.
  • DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar (Mojzis, 91.) – Szécsi (Domingues, 61.), Dzsudzsák (Varga J., 91.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 70.) – Dorian Babunszki (Bárány, 70.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics.
  • Sárga lap: Querfeld (17.), Seidl (44.), Cvetkovic (75.), Kerschbaum (91.), illetve Joao Oliveira (45+4.)

Újpest-DVSC 1-2 (NB I.)

2024 februárjában megtört az átok: több mint tíz év után nyert a Loki Újpesten! A Vajda Botond helyett csereként érkező Brandon Domingues volt a DVSC nyerő embere. A játékosok és a szakmai stáb tagjai a találkozó után az öltözőben hatalmas örömtáncot is jártak.

DVSC-Zalaegerszeg 5–1 (NB I.)

2024 márciusában hazai környezetben gálázott a Loki, amely a Zalaegerszeg elleni meccs félidejében Ojediran, Vajda, Dzsudzsák és Bárány góljaival 4–0-ra vezetett. Bár a fordulást követően a ZTE szépített, de még aztán Bárány ismét betalált, örömünnep lett a vége.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában