Helyi sport

2024.08.22. 17:37

A régi tenisz történelme elvenedik meg a könyvlapokon

A 400 oldalas albumban a régió másfél évszázados tenisz története elevenedik meg az ezernyolcszázas évek végétől napjainkig. A Teniszvilág Hajdú-Biharban című kötet rengeteg cikk, 286 fotó és 294 életrajzi portré felhasználásával született meg.

Haon.hu

Árvay Sándor, a Teniszvilág Hajdú-Biharban című könyv szerzője

Forrás: Czinege Melinda

Bizonyos szempontból sportágtörténeti esemény helyszíne volt csütörtökön a DEAC Sportcampus új tribünépületének előadóterme: a Teniszvilág Hajdú-Biharban című könyvében a vármegye teniszhistóriáját dolgozta fel a szülővárosa sportéletéhez ezer szállal kötődő újságíró és nemzetközi teniszbíró, Árvay Sándor. 

Vitéz hajdúk teniszütővel, tenisz, Árvay Sándor, könyvbemutató, DEAC
A Teniszvilág Hajdú-Biharban könyvbemutatóján: Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, Pajna Zoltán és Vitányi István 
Forrás: Czinege Melinda

Teniszvilág Hajdú-Biharban: a régi tenisz története

A 400 oldalas albumban a régió másfél évszázados tenisztörténete elevenedik meg az ezernyolcszázas évek végétől napjainkig, rengeteg cikk, 286 fotó és 294 életrajzi portré segítségével. Mivel a sportág ezen a tájékon elsősorban a debreceni felsőoktatási intézményekhez, DEAC-hoz kötődött, kötődik, nem csoda, hogy a Debreceni Egyetem az album szöveges részében, fotóanyagában és az életrajzi biográfiában is főszerepet játszik. A Debreceni Egyetem (s elődei: KLTE, DOTE, Agráregyetem), valamint a DEAC szakosztálya mindig a sportág meghatározó területe volt, ennek kapcsán az intézmények számos egykori és jelenlegi munkatársa, hallgatója, oktatója, híres professzora szerepel a könyvben, rektorok, debreceni MTA-tagok teniszes kötődéséről olvashatunk.

Vitéz hajdúk teniszütővel, tenisz, Árvay Sándor, könyvbemutató, DEAC
Árvay Sándor, a Teniszvilág Hajdú-Biharban  című könyv szerzője
Forrás: Czinege Melinda

A könyvismertető beszélgetéssel egybekötött sajtótájékoztatón a szerzőn felül részt vett Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar vármegyei közgyűlés elnöke, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, valamint Vitányi István parlamenti képviselő, aki moderátorként működött közre az eseményen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában