Sakk

2024.09.16. 11:39

A DEAC tarolt a villámversenyen

Szeptember 20-án, pénteken viszont máris újabb kihívás vár a sakkozókra.

Haon.hu

Vasárnap nagy sikerrel zárult a villámverseny, melyen összesen 26 résztvevő mérte össze tudását. A verseny során a DEAC csapata dominált, hiszen a dobogó mindhárom fokára DEAC-játékos léphetett. A győztes Mester Gyula volt, aki veretlenül, nagy fölénnyel szerezte meg az első helyet. Második helyen Donka Péter végzett, míg a bronzérmet Tran Dávid érdemelte ki, aki egyben az U18-as korosztály bajnoka is lett. A legjobb női versenyző Bíró Beáta volt. Az egyetlen nem DEAC-os dobogós Forgács József, a DSBK színeiben, aki a senior 65+ kategóriában aratott győzelmet – tudatta portálunkkal Áts László sakkmester.

A sakk villámversenyen óriási DEAC fölény alakult ki
A sakkvillámversenyen óriási DEAC fölény alakult ki
Forrás: Áts László

Rapid verseny a DEAC-Sportcampuson

A versenyek sora azonban nem ér véget, hiszen pénteken, szeptember 20-án, újabb kihívás vár a sakkozókra: ekkor rendezik meg az Olimpiai RAPID-versenyt, amely Debrecen olimpiai bajnoka, dr. Nagy Géza emléke előtt tiszteleg. A verseny célja a Debreceni Olimpiai Sakkponton az U1600 értékszámú sakkozók között megtalálni a város legjobb RAPID játékosát.

Az esemény helyszíne a DEAC-Sportcampus, Teniszke-2 sakkolimpiai pontja lesz, ahol 16.00 órától kezdődően hét fordulós svájci rendszerben zajlanak majd a 15 perces partik. A résztvevők számára értékes pénzdíjak és tárgydíjak kerülnek kiosztásra, és a verseny minden sakkszeretőt vár, aki kevesebb mint 1600-as értékszámmal rendelkezik, vagy még nem értékelt játékos.

A nevezési határidő szeptember 20-án 15.45 a helyszínen, vagy előzetesen a következő email címen. A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a díjazás garantált, függetlenül a résztvevők számától.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában