Kosárlabda

2 órája

Nagyszerű DEAC-siker a kosarasoknál

Andjelko Mandics együttese a Szolnokot gyűrte le. A DEAC a jövő héten már bajnokit játszik.

Haon.hu

Eredetileg ugyan nem szerepelt a menetrendben, de a szakmai stáb úgy döntött, hogy a jövőhét pénteki szezonrajt előtt még utoljára harcba küldi a csapatot, ráadásul annak a Szolnoki Olajbányásznak az otthonában, ahol a klub története során még egyetlen egyszer sem sikerült nyerni. Mindkét oldalon hiányzott egy válogatott bedobó, a Tisza-partiaknál Lukács, míg a hajdúságiaknál Mócsán nem állt rendelkezésre. Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, a hazaiaknál Peringer és Szubotics, míg debreceni részről Anderson és Osztojics volt aktív támadó oldalon. Ennek ellenére inkább a kemény védekezés jellemezte a periódust, melyet végül a szolnokiak nyertek egy ponttal. A rövidszünet után ritmust váltott a DEAC, az első félidőben összesen nyolc gólpasszig jutó (!) Pongó nagyszerűen mozgatta társait, Drenovac már-már szokásos hatékony játékának és a stabil védekezésnek köszönhetően pedig sikerült a nagyszünetig tizenkét ponttal ellépni (30-42) – írta a deac.hu. 

Sima győzelem lett 

A fordulás után viszont az Olaj vette át a kezdeményezést, a harmadik tíz perc során három pont híján annyi pontot szereztek, mint az egész első félidőben, s kihasználva a kissé megtorpanó cívisvárosiak hibáit egy egységnyire zárkóztak (57-58). A záró felvonásban viszont sikerült újra rendeznie védekezését Andjelko Mandics együttesének, Pongó továbbra is nagyszerű karmesternek bizonyult, az Anderson, Drenovac, Osztojics trió felváltva dobta a kosarakat, Garamvölgyi és Williamson pedig szokásához híven nagyszerűen végezte el a „piszkos munkát”. A végjátékban már nem volt esélye a fordításra a piros-feketének, 80-70 arányú sikerével pedig nagyszerűen hangolt a jövőhét pénteki soproni szezonkezdésre a DEAC. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában