Röplabda

2 órája

A DEAC röplabdásai nem búslakodnak a harmadik hely miatt

A Debreceni Egyetem röplabdázói fontos tapasztalatokat gyűjtöttek. A DEAC vezetőedzője szerint a gyakorlás volt a legfontosabb cél.

Haon.hu

A DEAC férfi röplabdázói vasárnap a miskolci Gregor András Emléktornán álltak rajthoz. Alakulatukra először a MAFC várt a négycsapatos viadalon. Játékosaik az első szettet rosszul kezdték, így hamar nagy hátrányt szedtek össze, ezt pedig nem tudták ledolgozni a hátralévő időben. A második játszmában egyenlített együttesük, majd a harmadik felvonásban a budapestiek akarata érvényesült – olvasható a DEAC honlapján.

A DEAC röplabdázói hamar nagy hátrányt szedtek össze, ezt pedig nem tudták ledolgozni a hátralévő időben
A DEAC röplabdázói hamar nagy hátrányt szedtek össze, ezt pedig nem tudták ledolgozni a hátralévő időben
Forrás: deac.hu

A 2:1-es vereség után Fodor Antal tanítványai a TFSE elleni mérkőzésen javítottak, mivel 3:0-ra diadalmaskodtak.

Végül a házigazdával vívott összecsapáson ugyanilyen arányban maradtak alul Marlonék, akik a harmadik helyen zártak. A versenykiírás szerint a viadalon az összes ütközet három szettig tartott, a küzdelem pedig körmérkőzéses rendszerben zajlott. Érdemes megjegyezni, hogy a tornagyőztes MAFC, a második helyezett Miskolc és a negyedik pozícióban végző TFSE a DEAC-hoz hasonlóan az Extraligában szerepel a 2024/25-ös idényben.

A DEAC lehetőségei szűkösek voltak

Sérülés és betegség miatt nem lehetett teljes a keretünk, így a variációs lehetőségeink szűkösek voltak

 – kezdte a beszélgetést Fodor Antal. – A tornán az összes bevethető játékosnak lehetőséget adtam. A MAFC elleni találkozón nagy csatában kaptunk ki a harmadik szettben, ennek ellenére összességében a fővárosiak megérdemelten nyertek. Nem számítottunk arra, hogy a TFSE-t ilyen magabiztosan fektetjük két vállra. Az utolsó összecsapáson a kulcsembereket már pihentettem, nem akartam senkit sem túlterhelni, így a cseréink tölthettek sok időt a pályán. Összességében hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, az eredmények ezúttal annyira nem érdekesek, ugyanis a gyakorlás volt a legfontosabb cél – hangsúlyozta a tapasztalt vezetőedző.

Együttesük szerdán a Kazincbarcika otthonában játszik felkészülési mérkőzést. A tervek szerint ez lesz a főpróba a bajnokság jövő heti rajtja előtt. Fodor Antal legénysége az első fordulóban a MAFC csarnokában vendégeskedik október 5-én.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában