DVSC

2024.09.15. 15:30

Bárány Donát: Köszönöm Balázsnak, hogy megadta a lehetőséget a mesterhármasra!

Máté Csaba győzelemmel mutatkozott be a Loki kispadján, Bárány Donát és Dzsudzsák Balázs is eredményes volt. Fölényes győzelme után már a legjobb 32 között a kupában a Debreceni VSC.

Molnár Szilárd

Bárány Donát, a Debreceni VSC csatára mesterhármast szerzett

Forrás: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

Valami ilyesmiről álmodhat egy edző, mielőtt leül új együttese első térmeccsén a kispadra: győztes idegenbeli – na jó, itt a hazai bemutatkozás valószínűleg előrébb lenne a rangsorban – rangadó a kupában egy nagy rivális ellen. A hab a tortán, hogy a csapata gólt sem kapott, a látottak alapján teljesen megérdemelten nyert 4–0-ra a Békéscsaba otthonában szombat este. Máté Csaba belenyúlt a kezdőbe, hiszen Dzsudzsák Balázs ezúttal 6-os poszton játszott és Szűcs Tamás helyezkedett az előretolt csatárt játszó Bárány Donát mögött, illetve a nemrég igazolt Kocsis Gergő is kezdőként kapott lehetőséget jobbhátvédben. A végig magabiztosan focizó Debreceni VSC a 10. percben már vezetett Bárány remek helyzetfelismerését követően, a támadó egy lecsorgó labdát bombázott fordulásból a kapuba. Aztán Dzsudzsák bizonyította sokadjára, hogy a szabadrúgások mestere: káprázatos találattal növelte kettőre az előnyt, Fordulás után Bárány még kétszer beköszönt: előbb egy beadást fejelt be, majd egy tizenegyest értékesített magabiztosan. A DVSC igazából már az első félidőben eldöntötte a továbbjutás kérdését, de dicséretes, hogy a második 45 percre sem álltak le, és a pocsék minőségű pálya ellenére igyekeztek szépen és veszélyesen futballozni. A megérdemelt győzelemmel a Loki ott van a Magyar Kupa legjobb 32 csapata között.

debreceni vsc
DVSC, Loki, Békéscsaba, Magyar Kupa, Dzsudzsák Balázs, Máté Csaba, Bárány Donát 
dvsc magyar kupa, békéscsaba-dvsc
Dzsudzsák Balázs, a Debreceni VSC csapatkapitánya
Forrás: Bencsik Ádám/Békés Megyei Hírlap

Sok munka vár még a Debreceni VSC együttesére

Máté Csaba vezetőedző az M4 Sportnak adott nyilatkozatában örömét fejezte ki a nagyszerűen sikerült bemutatkozás miatt: „Jól alakult a mérkőzés: korán vezetést szereztünk, kontrolláltuk a meccset a nehéz körülmények ellenére, mert ezen a talajon nehéz volt játszani – hívta fel a figyelmet. – „Jobbára azt történt, amit mi szerettünk volna, örülünk a szép találatoknak, és hogy nem kaptunk gólt. Szerettünk volna helyzeteket kialakítani, úgy vélem ez is megvalósult, mert a gólokon felül is voltak lehetőségeink. Kértük a játékosoktól, hogy bátran menjenek bele a párharcokba, és ha van lehetőség rá, induljanak be mélységbe. Próbáltuk felhívni a figyelmet, hogy a félidei 2–0 ellenére ez még nem egy megnyert mérkőzés, bármikor történhet valami, így akarjunk még gólokat szerezni, megtartva a fegyelmezett védekezést. Elindultunk egy irányba, de még sok munka vár ránk.” – értékelt Máté Csaba, aki kitért a szombati, Nyíregyháza elleni derbire is.

Jó érzés megnyerni az első rangadót, mert önbizalmat ad a játékosoknak, egy visszajelzés, hogy érdemes beleinvesztálni bizonyos dolgokba.

– hangsúlyozta a tréner.

Köszöni Dzsudzsák Balázsnak

A triplázó Bárány Donát szerint fontos volt a hamar megszerzett vezetés, ami még több önbizalmat adott a gárdának. „Szerencsére sikerült egy lepattanót belőnöm, utána Dzsudzsák Balázs növelte az előnyt egy gyönyörű szabadrúgásgóllal, így 2–0-al mentünk a félidőre.” – elevenítette fel. „A szünetben megbeszéltük, hogy nem szabad már gólt kapni a folytatásban.

Fordulás után szereztem egy fejes gólt, majd jött a tizenegyes, amit szeretnék megköszönni Balázsnak, hogy átengedte az elvégzését így megadta a lehetőséget a mesterhármasra.

Az eredmény ellenére nem mondanám, hogy könnyű győzelem volt, végig brusztolós meccs volt, de szerencsére mi jöttünk ki jól belőle. Tudjuk, milyen fontos a Békéscsaba és a Nyíregyháza elleni rangadó a szurkolóknak, meg kell adni nekik azt az örömet, hogy legyőzzük mindkét gárdát. A mostani siker lökést adhat a következő derbire és az őszi idényre is – vélekedett a csatár.

Egy szabadrúgásgól mindig különleges számára

Dzsudzsák Balázs új szerepkörben és egy pazar szabadrúgásgóllal segítette a reménybeli DVSC Magyar Kupa-menetelés első lépését. – „Először is köszönjük a drukkereknek, hogy ilyen időjárási körülmények közepette is megtöltötték a vendégszektort, és fantasztikus hangulatot varázsoltak.” – hálálkodott. „Annak örülök, hogy boldogságot tudtunk nekik okozni. Tisztában voltunk vele, hogy mi ennek a mérkőzésnek a súlya, a tétje. Egy kupameccs mindig nehéz, mindig más.

Aki látta a pályát azt tudja, mindennek mondható, csak jónak nem, de ettől függetlenül remekül reagált a csapat, az első perctől úgy mentünk bele, ahogy egy Debrecenhez méltó.

Az, hogy betaláltam szabadrúgásból számomra mindig különleges, de a legfontosabb, hogy a csapat behúzta a győzelmet, és ott vagyunk a legjobb 32 között.” – fogalmazott a csapatkapitány, aki Bárány Donáttal kapcsolatban elmondta, a csatárnak minden gólra szüksége van. „Nem mindennap szerezhet valaki mesterhármast, csapatként azért vagyunk, hogy segítsük őt minél jobb formába lendülni, minél több gólt lőni. Szerencsére úgy néz ki, kiszakadt nála gólzsák. A szurkolóink azt kérték, a csabai és a nyíregyházi meccset húzzuk be, az első pipa, remélem a Szpari-meccs után is ilyen jó hangulatban ünnepelhetünk majd.” – bizakodotta Dzsudzsák.
A csapatkapitány nem véletlenül említette meg a Nyíregyházát, valószínűleg minden Loki-drukker tudja, hogy a piros-fehérek legközelebb szombaton a szabolcsiak otthonában lépnek pályára egy újabb keleti rangadón.

MOL Magyar Kupa, a legjobb 32 közé jutásért
Békéscsaba-DVSC 0-4 (0-2)
Békéscsaba, 2500 néző. Vezette: Bogár G.

  • Békéscsaba: Póser – Komáromi (Maronyai, 65.), Kovács G., Szabó B., Tóth M., Vólent (Sármány, 58.), Szatmári (Pelles, 58.), Mikló, Kuzma, Albert, Czékus (Zádori, 76.). 
    Vezetőedző: Csató Sándor.
  • DVSC: Megyeri – Kocsis G., Dreskovics (Sztojkovics, 80.), Pellumbi, Ferenczi – Lagator (Victor Braga, 67.), Dzsudzsák (Djurasek, 77.) – Kocsis D. (Szuhodovszki, 67.), Szűcs T., Szécsi – Bárány (Silue, 77.). Vezetőedző: Máté Csaba.
  • Gól: Bárány (10., 56., 64., az utolsót 11-esből), Dzsudzsák (26.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában