Labdarúgás

2024.09.12. 15:12

Magyar Kupa: Egyértelműen a továbbjutás a cél a Lokinál – fotókkal, videóval

Máté Csaba kiemelte, hogy a lehető legerősebb felállású csapattal áll fel a Loki. Szűcs Tamás szerint a Debreceni VSC-nek erősebb a kerete a Békéscsabánál, amit a pályán bizonyítani is akarnak.

Tóth Huba Elemér

A válogatott szünet után a Debreceni VSC labdarúgócsapata a Magyar Kupában a legjobb 32 csapat közé jutásért az NB II.-es Békéscsaba otthonában játszhat szombaton 19 órától. A felek közötti derbiknek nagy hagyományai vannak a két klub történelmében, a két szurkolótábor ugyanis nem ápol egymással felhőtlen kapcsolatot. Bizonyára majd ezúttal is nagy szurkolói párbajokra lehet számítani, mint az a dvsc.hu-n olvasható, a vendég szektorba már minden jegy elkelt.

Megnéztük a Debreceni VSC csütörtöki edzését
Megnéztük a Debreceni VSC csütörtöki edzését
Forrás: Czinege Melinda

A Debreceni VSC a legerősebb felállású csapatával vívná ki a továbbjutást

A múlt heti, FC Bihor elleni edzőmérkőzésen döntetlennel debütált Máté Csaba a Loki kispadján. Az új vezetőedző az ősi rangadón irányíthatja először tétmeccsen a piros-fehéreket. 

Egyértelmű, hogy a továbbjutás a cél. Ezt tudatosítottuk a játékosok felé is. Minden szezon egyik legszebb találkozója a Magyar Kupa döntő, ami fantasztikus körítés mellett zajlik. Ennek egyik állomása az, hogy most nyerni kell Békéscsabán.

Azt is tudjuk, hogy nagy presztízsű összecsapás ez a debreceniek számára, tudjuk, mit jelent ez a csata a szurkolóknak – fogalmazott Máté Csaba, aki kiemelte, a debreceni drukkerek már biztosan megtöltik a szektorukat, és hálásak, hogy ennyien elkísérik a csapatot idegenbe, mert jól fog majd jönni számukra a biztatás.

Máté Csaba elmondta, mivel egyértelműen a továbbjutás a cél, nem kockáztathatnak, a lehető legerősebb keretével áll majd ki a DVSC. – Az A-csapatot küldjük majd pályára. Ugyan vannak kisebb-nagyobb sérülések, lehet nem kockáztatunk bizonyos játékosokat, de biztos, hogy a lehető legjobb felállásban igyekszünk elérni a győzelmet – hangsúlyozott a szakember.

A hajdúságiak legutóbb 2021 áprilisában utaztak a lilák otthonába, az az NB II.-es összecsapás 4–4-es eredménnyel zárult. Ha a csapatok ezúttal is döntetlent játszanának egymással, 2x15 perces hosszabbítás, majd esetleg büntetőpárbaj jönne, mivel a sorozatban a továbbjutás egy meccsen dől el.

Szűcs Tamás szerint is csak a győzelem elfogadható

A játékosoktól a meccs előtt Szűcs Tamás az első benyomásairól beszélt. Elmondta, hogy már ezalatt a másfél hét alatt is jól összeszokott a csapat a stábbal. – Nyilván nem volt olyan sok időnk, de pont elég volt arra, megismerjük, mit kér a mester. 

Szerintem szabadabbak vagyunk a pályán. Az edzéseken nincs annyi szabály, amihez ragaszkodnunk kellene. Jó a hangulat, úgy gondolom, hogy már készen állunk a mérkőzésre

– mondta Szűcs Tamás, aki azt is megosztotta, hogy a folytatásban a 10-es pozícióban juthat szóhoz. – Az a feladatom, hogy felvegyem a labdákat, rágyorsítsak, majd passzoljak vagy lőjek. Mint már korábban is elmondtam, az a célom, hogy gólokat szerezzek – tette hozzá.

Szűcs Tamás végül azzal zárta, hogy Békéscsabán mindenképp a győzelem elfogadható. Tudják, hogy a Békéscsaba is nagyon motivált lesz, éppen ezért bármi megtörténhet, de úgy gondolja, hogy a Lokinak erősebb a kerete, amit a pályán is meg akarnak mutatni.

A Békéscsaba-DVSC Magyar Kupa-meccset szombaton 19 órától rendezik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában