15 éves a DVSC BL-csapata!

2 órája

Czvitkovics akár hosszabb távra is visszatérne Debrecenbe – fotókon, videón a BL-csapat!

Feczesin Róbert kiemelte, hogy Debrecenben mindig jól érzi magát, a szurkolók pedig fantasztikusak. A DVSC BL-csapata 15 éves!

Tóth Huba Elemér

Már 15 éve, hogy a Debrecen a Bajnokok Ligájában szerepelt. A Loki vezetői ebből az alkalomból a szombati DVSC-MTK találkozó kezdete előtt a Nagyerdei Stadionban, a szurkolókkal együtt köszöntötték az egykori csapat tagjait. Az egykori stábtagok mellett – köztük a DVSC valaha volt legsikeresebb vezetőedzőjével, Herczeg Andrással – a futballisták közül többek között jelen volt Oláh Lóránt, Korhut Mihály, Luis Ramos, Fodor Marcell, Rezes László, Mészáros Norbert, Bernáth Csaba, Vukasin Polekszics, Komlósi Ádám, Szélesi Zoltán, Szűcs István, valamint Rudolf Gergely is. A jubileum alkalmából tiszteletét tette a jelenleg a BLSZ I. osztályában az Unione FC-ben futballozó Feczesin Róbert és Czvitkovics Péter is, akik röviden a Haon kérdéseire is válaszoltak.

DVSC BL
A DVSC BL-csapatának tagja volt Czvitkovics Péter és Feczesin Róbert is
Fotó: Molnár Péter

Feczesin Róbertben maradt egy kis hiányérzet, de a debreceni szurkolókat azóta sem felejtette

Feczesin Róbert először azt emelte ki, hogy megtisztelő volt számára, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhetett. Nagyon sajnálja, hogy megsérült, és csak két meccsen léphetett pályára a csoportkörben, de mint elmondta, ha visszagondol a Liverpool elleni találkozókra, még mindig a libabőr kerülgeti. –

Gyönyörű időszak volt, a DVSC-vel hazai színtéren mindent megnyertünk, nem minden nap triplázik egy futballista. Nem mondom, hogy sűrűn járok Debrecenben, de amikor megfordulok itt, mindig jól érzem magam. Szerettem itt futballozni, aztán mikor más csapatnál játszottam, ellenfélként is imádtam visszatérni a városba.

Az, hogy itt összegyűltünk, egy nagyon jó kezdeményezés. Igazából az összes volt csapatomnál követem történéseket, ahol a pályafutásom alatt megfordultam. Néhány jelenlegi debreceni játékost is ismerek, de sok, a klub körül dolgozó szakemberrel is tartom a kapcsolatot. A BL-csapat legtöbb játékával már régen találkoztam, pikk-pakk eltelt ez az időszak. Ami leginkább örömteli, hogy mindenkivel úgy folytattuk a beszélgetést, mintha tegnap találkoztunk volna – hangoztatta.

Feczesin Róbert végül a Loki-szurkolóknak is üzent: 

Azt kívánom, hogy a stadionban legyenek mindig sokan, és tartsanak ki a csapat mellett jóban-rosszban. A debreceni drukkerek fantasztikusak voltak és lesznek is! 

15 éves a DVSC BL-csapat: Czvitkovics Péter tervei között van, hogy egyszer visszatér edzőként

Czvitkovics Péter Debrecenben elég gyakran megfordul, ugyanis a felesége innen származik. Az egykori Loki-játékos azt is megosztotta, hogyha itt jár, igyekszik egy-egy DVSC-meccset beiktatni a programjába. – Nagyon hálás vagyok, amiért most ez így összejött. Nagyon vártam már, mikor találkozunk újra ezzel a csapattal. 

Tulajdonképpen ez az első évforduló, amikor közösen emlékezünk vissza arra a varázslatos szezonra. Már a meccset megelőzően a víztoronyban is nagyon jól éreztük magunkat. Nyilván van, akivel közelebbi a barátságom, gondolok itt Feczesin Robira és Szélesi Zolira, de nagyon jó volt hallani, mi történt a többiekkel.

Rendkívül fontosnak tartom ezt a kezdeményezést. Külföldön ezek még inkább előtérbe helyeződnek, Magyarországon viszont még nincs ennek annyira nagy hagyománya. Úgy látom, hogy Debrecenben jó úton járnak több téren is. Örülök, hogy itt mindig nagy szeretettel fogadnak – fogalmazott.

Czvitkovics Péter arról is beszélt, hosszabb távon is el tudja magát képzelni a cívisvárosban. 

Ki tudja mit hoz a jövő. Edző vagyok, bármikor előfordulhat, hogy ide hoz az élet, és ez valahol a terveim között is szerepel.

Czvitkovics Péter legemlékezetesebb Loki-góljai itt nézhetők vissza:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában