Helyi sport

2 órája

DVSC Schaeffler: Petrus Mirtill szerződést hosszabbított

A klub saját nevelésű balszélsője két évvel hosszabbította meg szerződését. Petrus Mirtill és a DVSC Schaeffler közötti megállapodás így immáron 2027 június 30-ig érvényes.

Haon.hu

A DVSC Schaeffler kétéves szerződéshosszabbítást ajánlott fel saját nevelésű szélsőjének, Petrus Mirtillnek, amelyet a játékos elfogadott – számolt be róla a dvsckezilabda.hu. Mint írják, Petrus Mirtill ezer szállal kötődik Debrecenhez, itt született, itt kezdett el kézilabdázni, s itt lett NB I-es játékos. Még nem volt 18 éves, amikor 2019 szeptemberében bemutatkozott az első osztályban, azóta összesen 145 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 305 gólt szerzett. 

Petrus Mirtill két évvel hosszabbította meg szerződését
Petrus Mirtill két évvel hosszabbította meg szerződését
Forrás:  Napló-archív

Az európai kupaporondon egyik legemlékezetesebb meccsét tavaly októberben, a Brest Bretagne ellen játszotta, amikor öt góllal járult hozzá a francia sztárcsapat elleni 31–24-es győzelemhez. A hazai bajnokságban idén tavasszal az MTK-Budapest ellen megállíthatatlanul kézilabdázott, kilencszer lőtt kapura, s mindannyiszor betalált. 

A DVSC SCHAEFFLER kétéves szerződéshosszabbítást ajánlott fel saját nevelésű szélsőnknek, melyet ő elfogadott. Az eredetileg jövő nyáron lejáró szerződése így 2027 június 30-ig érvényes. A hosszabbítás, igazából egyik fél számára sem volt kérdés.

Nagyon örülök a szerződéshosszabbításnak. Igazából nem is volt kérdés számomra, hogy itt folytatom és nagyon örülök, hogy a klub is számít rám – mondta el a dvsckezlabda.hu-nak Mici. – Szenzációs élményekkel gazdagodtam az elmúlt szezon során, amikor a Bajnokok Ligájában szerepeltünk és idén is komoly céljaink vannak, szóval úgy gondolom, hogy a legjobb helyen vagyok. A DVSC SCHAEFFLER évről-évre fejlődik, én pedig szeretnék együtt fejlődni a csapattal. Arról nem is beszélve, hogy itt nevelkedtem, nagyon sokat köszönhetek a Lokinak és igazából minden ideköt, szóval ez egy szerencsés helyzet, hogy itt Debrecenben van egy ilyen színvonalú klub, ahol kézilabdázhatok – olvasható a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában