DVSE

2024.09.10. 21:56

Fiatalos lendülettel készül a DVSE az új idényre – fotókkal, videóval

Nyolcadik hete tart a debreceniek felkészülése. A DVSE vízilabda csapata a magyar bajnok FTC-t fogadja a bajnokságban.

Molnár Szilárd

Medencébe ugrottak a DVSE vízilabda csapatának tagjai

Forrás: Molnár Péter

Jövő hétvégén rajtol a vízilabda OB1 2024-2025-ös szezonja. Az élvonalba két év után visszatérő DVSE-Master Good egy fiatalos, átalakult kerettel vág neki az idénynek, amelyben továbbra is több hazai nevelésű debreceni játékos pólózik. A gárda július óta készül a pontvadászatra, a felkészülés elején az erő és az állóképesség növelésén volt a hangsúly, majd Kádár Kálmán vezetőedző szép lassan elkezdte beépíteni a taktikai elemeket is az edzésekbe. A debreceniekegy ideig Nagyváradon edzőtáboroztak, a múlt héten pedig Egerben vett részt egy felkészülési tornán, amely remek erőfelmérőnek bizonyult a DVSE vízilabda együttese számára.

DVSE vízilabda, Kádár Kálmán, vízilabda, Debrecen, DVSE, Krémer Balázs, edzés, DVSE felkészülés
Kádár Kálmán, a DVSE vízilabda csapatának edzője
Forrás: Molnár Péter

A DVSE vízilabda másodosztályú csapatának magja együtt maradt

A Haon a hétfő esti edzésen látogatta meg a hajdúságiakat a Nagyerdei Sportuszodában. Amíg a játékosok a parton melegítettek, addig portálunk Kádár Kálmánt kérdezte a felkészülésről, és a csapat esélyeiről. – A felkészülés elején voltak nehézségeink, mert elég nehezen és későn állt össze a csapatunk – elevenítette fel. – Az uszoda karbantartása miatt egy ideig máshol kellett edzenünk, emiatt elég nagy logisztikai problémákkal küzdöttünk, de hál' Istennek jól vettük ezeket az akadályokat. A csapat felével kezdtük el a felkészülést, és igazából a végére egyenesedtünk ki, ezt a múlt heti egri felkészülési torna is bebizonyította. Az igazolásoknál nehéz dolgunk volt, mert júliusra általában már lezajlanak az átigazolások, ezért muszáj volt külföldön is szétnézni, így hoztunk egy amerikai és egy horvát játékost.

Mellettük leginkább az utánpótlásból kiöregedett, vagy még utánpótláskorú vízilabdázó került hozzánk, valamint egy-két olyan igazolás, akiknek különösen örülök, hogy sikerült Debrecenbe csábítani őket

– nyilatkozta a szakember a DVSE felkészüléséről, hangsúlyozva, frissen feljutó csapatként nem lehet más a céljuk, mint a biztos bennmaradás.

DVSE vízilabda, Kádár Kálmán, vízilabda, Debrecen, DVSE, Krémer Balázs, edzés, DVSE felkészülés
Krémer Balázs, a DVSE vízilabda együttesének kapusa
Forrás: Molnár Péter

Erős heteken vannak túl

A másodosztályú bajnokcsapat játékosai közül sokan maradtak az OB1-re ami előny, hiszen őket nem kell már beépíteni a csapatba, ellentétben a friss igazolásokkal, azaz:

  • Krémer Balázzsal
  • Jake Cavanoval
  • Sipos Bendegúzzal
  • Füzesi Zalánnal
  • Andro Gagulić-csal
  • Pónya Tiborral
  • Mihov Attilával
  • Domokos Dániellel.

Honlapunk az Egerből igazolt 29 éves Krémer Balázst kérdezte, milyen célokkal igazolt a cívisvárosba. – A felkészülés hajrájában vagyunk, szerintem nagyon erős nyolc héten vagyunk túl. Fiatal a gárda, az az egyik legnagyobb feladat úgy összegyúrni a tapasztalt játékosokat az ifjakkal, hogy minél jobb eredményt érjünk el.

Úgy látom az első négy csapat nagyjából biztos a bajnokságban, de utána bárki tud egy szoros meccset játszani a másikkal.

Próbáljuk a legjobbunkat nyújtani, szerintem képesek vagyunk a középmezőnyben végezni – mondta el Krémer Balázs.

Egy hét múlva a DVSE-Master Good a magyar bajnok Ferencvárost fogadja debreceni uszodában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában