Helyi sport

2024.09.03. 12:02

Kick-box világbajnoki 5. helyezett lett Tölcsér Krisztián

A hajdúsági versenyző azon a vébén szerepelt, ahol 68 ország 2245 sportolója indult. Hajdúsági siker született a kick-box világbajnokságon.

Marján László

A budapesti utánpótlás WAKO kick-box világbajnokság több mint egy héten át tartott és szeptember elsején zárult. A WAKO világszövetség az egyetlen olyan szervezet a sportágban, amit a Nemzetközi Olimpiai Bizottság hivatalosan is elismer. A nívós világversenyen rekordlétszámot jelentő 2245 sportolója indult, összesen 68 ország képviseletében. A BOK Sportcsarnokban augusztus 23-ától kezdődően zajlottak a küzdelmek a kick-box hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámai, három korosztályban (gyermek, kadet és junior). A magyar válogatott tagjaként ott volt a Rácz Kickboxing Team fiatal versenyzője, Tölcsér Krisztián is. 

Rácz Lajos klubelnök, Tölcsér Krisztián, Rácz Krisztián, kick-box
Rácz Lajos klubelnök, Tölcsér Krisztián, Rácz Krisztián a kick-box világbajnokságon
Forrás: Rácz Kickboxing Team

A hajdúsági fiú aktuális magyar bajnokként szerzett jogot az indulásra a vébén a cadet II-es korcsoport +69 kilogrammos súlycsoport light contact kategóriájában. Élete első világbajnokságán a nyolcaddöntőben egy ukrán fiúval sorsolták össze. Nagyon fegyelmezett taktikus és technikás bunyóval végig kiélezett meccsen sikerült Krisztiánnak megszereznie a győzelmet. Másnap a szlovák világranglista vezető versenyző következett volna, de sajnos az ukrán fiú ellen a magyar versenyző összeszedett egy térdsérülést, ami miatt nem tudott kiállni a negyeddöntőben ellene. Így az 5. helyen zárta a versenyt, de ami ennél is fontosabb, hogy a teljesítménye mindenképp bíztató volt a jövőre nézve.

Nagyon büszkék vagyunk rá, a résztvevők hatalmas létszáma és minősége még értékesebbé teszik ezt az eredményt!

 – mondta edzője, Rácz Krisztián.

Tölcsér Krisztián győzelme az ukrán ellen
Tölcsér Krisztián győzelme az ukrán ellen
Forrás: Rácz Kickboxing Team

Ráczék szeptember 7-én, szombaton Szombathelyre utaznak a felnőtt magyar bajnokságra Korcsok Nikolettel. A tét a novemberi felnőtt Európa-bajnokságra való kijutás, amely Görögországban, Athénban lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában