Labdarúgás

2 órája

Kocsis Dominik úgy érzi, végre kezd jó formába lendülni

A labdaúgó az 50. NB I.-es meccsét játszhatja majd szombaton. Kocsis Dominik úgy fogalmazott, hogya az MTK ellen brusztos meccset kell játszaniuk, abba is beleállnak keményen.

Haon.hu

Kocsis Dominik szombaton az MTK Budapest ellen 50. alkalommal léphet pályára az NB I.-ben. A DVSC támadója a Nemzeti Sportnak elmondta, kevesli az élvonalbeli góljainak számát, eddig nem azon az úton járt, amelyen kellett volna, de most optimista, és Máté Csaba vezetőedző érkezésével minden megváltozhat. 

Kocsis Dominik, DVSC
Kocsis Dominik legutóbb kezdőként lépett pályára a Nyíregyháza ellen
Forrás: Napló-archív

Arra számított, hamarabb jubilálhat

– Tudtam, hogy közeleg az ötvenedik meccsem, de azt nem, hogy éppen most érhetem el – mondta az NS-nek Kocsis Dominik, a DVSC 22 éves labdarúgója. – De nem is ez a lényeg, a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat. Természetesen örülök, hogy ötvenedszer léphetek pályára az NB I.-ben, úgy kalkuláltam, hogy korábban elérem ezt a számot, de várni kellett rá. 

Ami a statisztikámat illeti, nem vagyok elégedett, de mindent megteszek, hogy fejlődjek és több gólt szerezzek. Optimista vagyok, szerintem végre kezdek jó formába lendülni

– hangoztatta.

Kocsis Dominikék szerették volna boldoggá tenni a Loki-szurkolókat 

Kocsis Dominik a Szpari elleni meccsre visszagondolva úgy fogalmazott, hogy természetesen nem így tervezték, még most is érzi a pofont, bennük van a dac, csalódást okoztak. – Pontosan tudjuk, milyen fontos a Nyíregyháza elleni mérkőzés a szurkolóinknak, mindent megteszünk, hogy visszaszerezzük a bizalmukat. Szombaton az MTK Budapest ellen hazai pályán nyilván azon leszünk, hogy megnyerjük a meccset, mindenáron győzni akarunk. 

A futball a szurkolókért van, ráadásul a Loki-drukkerek elképesztőek, szeretnénk boldoggá tenni őket.

Szeretne több gólt rúgni

Kocsis Dominik kevésnek tartja, hogy csak két gólt rúgott. Mint elmondta, tizennyolc éves korában még nem voltam a megfelelő szinten erőnlétileg és mentálisan sem, nem tartott ott, ahol kellett volna. – Azt érzem, most értem be, jobb később, mint soha. Mindenesetre tovább kell fejlődnöm, sokkal higgadtabb döntéseket kell hoznom az ellenfél kapuja előtt. 

Higgyék el, én szeretném a legjobban, hogy minél több gólt szerezzek, ezáltal pedig segítsem a csapatot

– tette hozzá.

Kocsis Dominik az előző vezetőedzőnél, Szrdjan Blagojevicsnél nem tartozott az alapemberek közé, most viszont úgy tűnik, Máté Csaba érkezésével ez megváltozhat, hisz mind a kupában, mind az első bajnokiján a kezdőbe jelölte.

– Nagyon örülök Máté Csaba és a stábja érkezésének. Csak jókat tudok mondani a közös munkáról, nagyszerű, hogy a stábtagok sokat beszélgetnek a játékosokkal. Ez nagyon fontos a futballistáknak, mégis elhanyagolják ezt Magyarországon. Össze kell érnünk, de nem lesz probléma, jó útra léptünk – mondta, majd említést tett arról, mit vár a DVSC-MTK meccstől. – Dolgozik bennünk a visszavágás vágya. Hazai környezetben játszunk, szeretnénk többet birtokolni a labdát, mint az ellenfelünk. Támadólag lépünk pályára, igyekszünk szép futballt bemutatni. Ha brusztos meccset kell játszanunk, abba is beleállunk keményen – zárta Kocsis Dominik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában