Ökölvívás

2 órája

Vasárnapig még sok pofont osztanak ki Hajdúszoboszlón

Sporteseményből most sem lesz hiány Hajdúszoboszlón. Az ökölvívó Magyar Bajnokságon bizonyára sok meglepetés is születik majd.

Haon.hu

Ökölvívó Magyar Bajnokságot rendeznek Szoboszlón

Forrás: HSE

Hajdúszoboszlón rendezik meg csütörtöktől vasárnapig az U12-es és serdülő ökölvívó Magyar Bajnokságot. A Sportházban összesen mintegy 300 bokszoló ütöget az első helyért. Tumbász József, korábbi Kick-box világbajnok, a HSE alelnöke szerint szívmelengető érzés telt ház előtt megrendezni a bajnokságot.

ökölvívó
Ökölvívó Magyar Bajnokságot rendeznek Szoboszlón
Forrás: HSE

Czirják András, a Halker-Király Team HSE edzője arról beszélt, hogy hatan képviselik a fürdővárost. Kalmár Lászlótól és Sikó Benjámintól egyértelműen a legjobbat várja, nekik oda kell érni az elejébe. Mindketten szerepeltek már a válogatottban és magyar bajnokot lettek tavaly U12-ben és serdülőben. Balázs Árontól, Tar Noeltől, Juhász Tamástól és Fábián Zsombortól azt várja, hogy legyenek meglepetésemberek. Az U12-eseknél ugyanis nem lehet tudni az élmezőnyt, ugyanis kezdő kis srácok mérettetik meg magukat.

Ehhez csatlakozva Sinkó Zoltán, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség sportszakmai koorditárora és a bíróbizottság elnöke elmondta, hogy az U12-es korosztály az előkapuja a nemzetközi színtérnek, hiszen az ökölvívásban már serdülőkorban rendeznek Európa-bajnokságot. Ebben az évben is többen szerepeltek ott a jelenlegi mezőnyből. Most újra bizonyíthatják tudásukat,  nekik is van lehetőségük a dobogó legmagasabb fokára felállni, de ehhez több száz versenyzőnek van beleszólása.

Az Ökölvívó Magyar Bajnokság programja

A csütörtök és a péntek a selejtezőkről szól, a hétvége pedig már a helyosztókról, vasárnap eldől, hogy a két korosztályban kik a legjobbak. Érdemes kilátogatni a hajdúszoboszlói Sportházba, ugyanis a korcsoportok legjobbjai szerepelnek a bajnokságban és ki tudja, lehet, hogy közülük lesz majd valaki olimpiai bajnok 2028-ban Los Angelesben, vagy 2032-ben Brisbane-ben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában