Kosárlabda

2 órája

Andjelko Mandics szerint emiatt kapott ki a DEAC!

A meccs emberének választott Kyan Anderson remekelt, de a véghajrából a hazaiak jöttek ki sikeresebben. A Sopron-DEAC összecsapás 80-79-es eredménnyel zárult.

Tóth Huba Elemér

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata pénteken játszotta első tétmeccsét a 2024/2025-ös idényben. A Sopron-DEAC férfi élvonalbeli bajnoki igen izgalmasra sikeredett, ugyanis a vendégek a rendes játékidő utolsó öt másodpercében öt pontot szereztek, így hosszabbításra mentették a meccset. A ráadás is szoros volt, végül a csatából a házigazdák jöttek ki győztesen. A mérkőzést követően az SKC vezetőedzője, Gasper Potocnik, valamint a vendégek trénere, Andjelko Mandics is megfogalmazta gondolatait.

Sopron-DEAC
Sopron-DEAC: Közel álltak a debreceniek a győzelemhez
Forrás: MKOSZ

Sopron-DEAC meccs: A támadó lepattanó lehetett a kulcs

– Gratulálok az egész csapatnak az erőfeszítéséhez, jó csapatszellemet mutattunk, nagyszerűen küzdöttünk a pályán a szurkolóknak köszönhetően, akik a hatodik játékosunk voltak, nagyon sokat segítettek nekünk abban, hogy megnyerjük ezt a meccset egy nagyon jó ellenféllel szemben – kezdte Gasper Potocnik. – Nagyon jó estéjük volt, rengeteg pontot szereztek kinti dobásokból, még azok is, akiknek ez nem az erőssége. 

Annak ellenére, hogy mi nem voltunk jók támadásban, sok üres dobást kihagytunk – pedig ha engem kérdeznek, mi egy jól dobó csapat vagyunk –, valamint sok büntetőt is hibáztunk, mégis meg tudtuk szerezni a győzelmet.

Elégedett vagyok az energiával, kevésbé néhány döntéshozatallal, de remélem, tanulhatunk ebből valamit, hogy jobbak legyünk a következő találkozón – fogalmazott a Soproni KC mestere.
Andjelko Mandics azzal kezdte, hogy a soproniak a végén picivel jobbak voltak. – Jó, hangulatos meccs volt, igazi bajnoki. Jól kezdtünk, de a második negyedben mind védekezésben, mind támadásban nagyon beragadtunk. Voltak pozitív dolgok, de a rotációnk egy kicsit szűk. A végén igazából a sírból hoztuk vissza a meccset, a hosszabbításban pedig volt esélyünk, hogy lezárjuk. Ez sajnos nem sikerült. 

Úgy gondolom, a támadó lepattanók miatt kaptunk ki, az volt a kulcs. Az egész meccsen, amikor a Sopronnak kellett egy fontos pont, a támadó lepattanók után dobták. Voltak jó periódusaink, de ez nem egy száz méteres sprint, hanem egy maratonfutás. Van mire építeni.

Ez volt az első forduló, de ez nem kifogás, így alakult, de innentől kezdve a következő meccs a legfontosabb – tette hozzá a szakember.

A legjobb játékosok is értékeltek

A soproni Cortez Edwards úgy jellemezte az összecsapást, hogy egy kemény, fizikális csata volt, és szerencsére jó hangulatban kezdhették meg az új idényt. 

Egyszer fent, egyszer lent voltunk, az első és a harmadik negyed nem volt jó, de küzdöttünk, és ez győzelmet eredményezett

– mondta a kosaras.
A DEAC sportolója, Kyan Anderson kimagasló egyéni teljesítményével kiérdemelte a meccs játékosa címet. – Kemény meccs volt egy nagyon jó ellenféllel szemben. A végén nem adtuk fel, és mindent megtettünk, hogy megteremtsük magunknak az esélyt a győzelemre. Sajnos a mi jöttünk ki vesztesen a mérkőzésből, egy-két rossz játéknak köszönhetően. Nagy meccs volt, és gratulálok a Sopronnak a küzdésért. Nekünk a továbbiakban jobban kell koncentrálnunk a befejezésekre, a végjátékokra – fogalmazott a debreceniek kiválósága.

A mérkőzés itt nézhető vissza:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában