Helyi sport

2024.09.02. 13:49

Rohantak a mentők is – hordágyon kellett elvinni a hétvégi bajnokiról egy józsai fiatalt

A hétvégi fordulóban is több meccset rendeztek az amatőr Hajdú-bihari labdarúgó bajnokságban, ám a Hajdúdorog–Józsa meccsen horrorsérülésnek beillő jelenetek történtek. A vármegye II.-ben szereplő Józsa trénerét kérdeztük, földre zuhant játékosa állapotáról.

Orosz Krisztofer

A múlt héten újabb fordulót rendeztek a vármegyei II.-es bajnokságban, amelyben a Hajdúdorog–Józsa meccs maradt a legemlékezetesebb, noha sajnos nem a futball miatt. Békés mederben csordogált a rangadó, sárga lap nélkül, amikor a vendégek játékosa, egy ütközést követően a földre zuhant és többek között kapusuk gyors reakcióidejének és a mentősök kiérkezésének köszönhetően nem történt nagyobb baj. Bacskai Levente sérülése azonban azt is eredményezte, hogy a meccset félbe kellett szakítani. 

Vármegye II., Józsa, Bacskai Levente, Labdarúgás
Vármegye II.: A józsai játékosok remélik, minél hamarabb visszatérhet közéjük a csapat oszlopos tagja
Forrás: Józse SE-archív

Vármegye II: mindenkit megijesztett a sérülés 

A józsai együttes trénere, Szabó Mátyás a Haonnak a meccset követően így fogalmazott. – Mérhetetlenül csalódott vagyok, hogy ilyen megtörténhet egy amatőr labdarúgó-mérkőzésen! Szándékosan elkövetett szabálytalanság, ami után mentő viszi el gerincsérüléssel a játékosomat. Nagyon remélem, hogy mérlegelni fog a szövetség! Mielőbbi felépülést kíván az egész csapat, Bacskai Levente! – mondta. A fiatal trénert portálunk a találkozó másnapján is kereste, a szakember elmondta, sokkal inkább egy gyengébb meccsről nyilatkozna, mintsem egy ilyen esetről, amely egyébként egy sárga lap nélküli rangadón történt. – Eléggé rányomta a bélyegét a meccsre a hőség, mi szereztünk vezetést, de az ellenfél ki tudott egyenlíteni, még annak ellenére is, hogy nem voltak nagy helyzetek.

 A 70. perc körül félbeszakadt a meccs, ekkor 1–1 volt az állás, kiváló játékosom, Bacskai Levente egy ütközés során szerencsétlenül ért talajt, de Tóth Csaba kapusunk azonnal érezte nagy a baj, rögtön hívtuk a mentőket, akik ellátták a futballistát. Hála Istennek, már akkor tudta mozgatni végtagjait 

– nyilatkozta a tréner, aki kiemelte, nem volt benne a meccsben az ilyesfajta durva szabálytalanság, ezért különösen bosszantó az eset. 

Szerencsére jobban van Bacskai Levente, az ő mentalitása sokak számára példa lehet 

A sportérték és az eredmény mellett a legtöbben arra kíváncsiak, vajon hogy van a sérülést szenvedett futballista? A józsai vezetőedző, Szabó Mátyás elárulta, még lábadozik játékosa, aki már a következő meccsen is játszani szeretne, de természetesen erről szó sincs, a legfontosabb a rehabilitáció és, hogy nem történt komoly baj. – Fontos kiemelni, nem haragszunk senkire, de természetesen idegeskedésre adott okot a kialakult helyzet. Voltam bent Leventénél a kórházban, szerencsére sokkal jobban érzi már magát. 

Ő egyébként is azok közé a játékosok közé tartozik, aki követendő példa lehet mindenkinek. A CT és az MRI vizsgálatokra még várunk, a porckorongsérvet még nem lehet teljesen kizárni. A fájdalmát egy idegi „rövidzárlat” okozta, mert nagyon beütötte derekát. 

Egyébként Levente esetében biztosan nem lesz kérdéses, hogy a teljes felépülést követően folytassa-e a futballt, de a legfontosabb most a mihamarabbi gyógyulás! – fogalmazott a Józsa vezetőedzője. 

Bacskai Leventének az egész szerkesztőségünk nevében mihamarabbi jobbulást kívánunk! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában