Röplabda

17 órája

Az első 4 a DEAC-os röplabdások célja

Fodor Antal vezetőedző elmondta, a nehézségek ellenére jól sikerült a felkészülés. A DEAC röplabdacsapata így bizakodva várhatja a MAFC elleni bajnokit.

Haon.hu

A DEAC férfi röplabdacsapata az előző szezont a MAFC elleni bronzpárharccal zárta az Extraligában. A sors úgy hozta, hogy Fodor Antal tanítványai az új szezont pont a fővárosiak otthonában nyitják szombaton 19 órakor. A harmadik helyért zajló csatából az ellenfél jött ki jobban, mivel a párviadalt 3-1-re megnyerte. A Debreceni Egyetem csapata a negyedik hellyel klubtörténelmet írt, ugyanis ezt megelőzően férfi röplabdában nem zártak ilyen előkelő pozícióban a legmagasabb osztályban, emlékeztet a deac.hu.

Fodor Antal, a DEAC vezetőedzője
Fodor Antal, a DEAC vezetőedzője
Forrás: Napló-archív

Továbbra is azt gondolom, hogy mindkét gárda megérdemelte volna a bronzérmet

– nyilatkozta a klubhonlapnak Fodor Antal. – A mérkőzések kiegyenlített küzdelmet hoztak, és mindig csak nüansznyi különbségek döntöttek. Szeretnénk visszavágni a riválisunknak a hétvégén, bár azt hozzá kell tenni, hogy a holtszezonban náluk és nálunk is történtek változások. A MAFC leigazolta Kiss Dánielt és a saját nevelésű játékosunkat, Veres Bencét, aki tanulmányait Budapesten folytatta, ezért a nyáron távozott tőlünk. Érzékeny veszteség lehet, hogy a hírek szerint a kubai pontgyáros, Reyes máshol folytatja a karrierjét. A miskolci felkészülési tornán a MAFC 2:1-re legyőzött minket. Azon a találkozón szűkös kerettel álltunk ki, ezért nagy következtetést nem kell levonni a végeredményből. Talán sokan úgy gondolják, hogy mi leszünk az esélytelenebbek a szombati bajnokin, ám erre rá akarunk cáfolni. Nyilván akkor sem dőlne össze a világ, ha kikapnánk, mivel bőven lesz lehetőség a javításra. Jelenleg nehéz az erőviszonyokról beszélni, ugyanis gyakorlatilag a mezőny összes tagja átalakult.

Az a célunk, hogy az alapszakasz végén az első négyben zárjunk, ezzel a fiúk is tisztában vannak. Remélem, hogy ez az elvárás senkit sem tesz görcsössé

– mutatott rá a tapasztalt tréner.

Nagy volt a jövés-menés a DEAC-nál

Ahogy a vezetőedző jelezte, némi túlzással alakulatunk is új kerettel vág neki a 2024/25-ös idénynek. Veres Bence mellett Willian, Bagics Balázs és Mikuláss Koch Marcell neve szerepel a távozók listáján. A búcsúzók pótlására Kun Benedek, Toma Ádám, Hubert Lasecki és Leandro Lescay Franco érkezett.

– Jelentősnek nevezhető az ilyen mértékű játékosmozgás. Szerencsére a lengyel feladó, Hubert Lasecki egyre inkább összecsiszolódik a társaival. Az kisebb problémát okozott, hogy Leandro Lescay Franco csak a múlt hét végén érkezett meg. Úgy fest, ezúttal nem lesz egy olyan csúcsütőnk, mint amilyen Willian volt, ezért valószínűleg a csapatjáték hangsúlyosabb lesz – hangsúlyozta Fodor Antal.

A DEAC augusztusban vágott neki a felkészülésnek, így bőven jutott idő arra, hogy felvegyék a ritmust. Fodor Antalt az előző hónapok tapasztalatairól is megkérdezte a deac.hu.

Egy felkészülés csak ritkán tökéletes, nálunk is akadtak nehézségek. Korábban már említettem, hogy az új kubai röplabdázó csak néhány edzésen vett részt eddig. Az szintén nem könnyítette meg a dolgunkat, hogy Vlad Pavliuk vállműtét után lábadozik. A hátráltató körülmények ellenére elégedett vagyok, mivel kihoztuk ebből az időszakból a maximumot. Több edzőmeccs szerepelt a programunkban, ezeken az volt a legfontosabb, hogy formába lendüljünk

– zárta mondandóját a szakvezető.

Extraliga 1. forduló

2024.  október 5. (szombat) 19.00, Phoenix Sportcsarnok (Fót).

MAFC-DEAC

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában