Kézilabda

2 órája

Ennél is több van a mostani Lokiban?

A debreceniek boldogabbak lehetne az egy ponttal. A DVSC–FTC rangadó után a vezetőedző mellett hazai részről Jessica Ryde nyilatozott, míg a vendégektől Emily Bölk fogalmazta meg gondolatait.

Tóth Huba Elemér

Fantasztikus estén van túl a DVSC Schaeffler, amely 26–26-os döntetlent játszott a bajnoki címvédő Ferencvárossal, mérkőzést követően a lelátóról hatalmas vastaps zúgott. Noha a Loki néhány héttel ezelőtt még az Esztergom ellen alul maradt, azóta még inkább látszódik a fejlődés, a „régi mag" mellett az új igazolások is nagyban járultak hozzá ezúttal a sikerhez. Mutatjuk, mit mondtak a főszereplők a DVSC–FTC meccs után.

DVSC–FTC
A DVSC Schaeffler játékosai elérték céljukat: pontot szereztek a bajnoki címvédő ellen
Fotó: Czinege Melinda

DVSC–FTC: Így értékeltek a vezetőedzők

A Debrecen trénere, Szilágyi Zoltán a rangadót követően kiemelte, hogy kiválóan védekeztek, és minden dicséretet megérdemel ezért a csapat. – Fontosak voltak Jessica Ryde védései is, de ezen a meccsen igazából minden játékos nagyszerűen teljesített. 

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a világ egyik legjobb együttese ellen ilyen fordulatos, jó meccset tudtunk játszani.

A hét a hat elleni játékunk ezúttal is jól működött, ez is kellett a pontszerzéshez. Mindenki kivette a részét a sikerből – nyilatkozta.

CM20241016_DVSC Schaeffler-FTC-Rail Cargo_kézilabda_HAON (46)
A DVSC–FTC meccs után Szilágyi Zoltán büszke lehet a csapatra
Fotó: Czinege Melinda

A vendégek mestere, Allan Heine szerint sokat szenvedtek a meccs során, de egy nagyon jó és taktikus összecsapáson vannak túl.

– Sok hibát vétettünk támadásban és védekezésben is, a játékvezetők ítéleteit sem értettem sokszor – úgy érzem ezek befolyásolták a mérkőzést. Dolgoznunk kell tovább, hétvégén a Bajnokok Ligájában javítanunk kell – tette hozzá.

Emily Bölk és Jessica Ryde is kifejtette gondolatait

A 8 gólt szerző Emily Bölk szerint is egy kemény, jó meccset játszottak. Kiemelte, hogy nagyon parázs volt a hangulat. – Természetesen szeretünk nyerni, de egy ponttal kellett megelégedni. A Debrecen remekül játszott, dolgozunk tovább, ígérem, hogy a következő meccsen jobban teljesítünk majd – mondta magyarul a Fradi játékosa.

A meccs legjobbjának választott, 44 százalékkal védő Jessica Ryde úgy gondolja, kifejezetten jót tett a csapatnak, hogy egymás után két erős csapattal találkoztak. Szereti a kihívást, próbálta most is jól felszívni magát. 

A védekezés kiváló volt, mindig tudtunk valamit váratlant előhúzni. Érzéseim szerint még több van ebben a csapatban!

– hangoztatta. 

A DVSC–FTC mérkőzést követő sajtótájékoztató itt nézhető vissza:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában