DVSC

2 órája

Kulcsár Tamás: „Máté Csabának rettentő nehéz dolga volt!”

A DVSC korábbi támadója örül Dombi Tibor kinevezésének, egykori csapattársa az ő listáján is szerepelt.

Haon.hu

Ennyi volt, mindössze hat tétmérkőzés után elköszönt az NB I-es DVSC futballcsapata Máté Csaba vezetőedzőtől. A klub vezetősége által kiszabott kétmérkőzéses ultimátum ellenére tovább folytatódott az együttes mélyrepülése a hétvégén, amely ezúttal a Fehérvár otthonában szenvedett 2–0-s vereséget – foglalta össze cikkében a Sportal az elmúlt napok történéseit. A portál emlékeztet, Máté augusztus végén vette át az akkor nyolcadik helyen álló csapat irányítását, viszont nem találta a közös hangot játékosaival és mind az öt bajnokiját elvesztette, ezzel a Loki jelenleg a kiesőzónában van. A vezetőedző menesztése nyomán Kocsis Tamást, a DVSC korábbi rutinos támadóját kérdezték a kialakult helyzetről.

Kulcsár Tamás szerint helyi edzőt kell találnia a DVSC-nek
Kulcsár Tamás szerint helyi edzőt kell találnia a DVSC-nek
Forrás: Sportal-archív

A megüresedett vezetőedzői posztra egyébként ideiglenesen ismét Dombi Tibor került, aki Máté érkezése előtt sikerrel vívott meg egy bajnokit, viszont pro ­licence hiányában ezúttal is csak a Mezőkövesd elleni keddi Magyar Kupa-párharcra, valamint a Ferencváros elleni jövő hétvégi bajnokira kapott megbízást.

Kulcsár Tamás, a DVSC korábbi csatára ugyan jól felkészült szakembernek ismerte meg Mátét, szerinte már a klub identitásából adódóan is rettentően nehéz dolga volt.

„Ha megnézzük a Loki múltját, mindig akkor élte a csapat a legfényesebb korszakát, amikor helyiekre alapozott, ám jelenleg elég sok a közepes szintű légiós – mondta az egyesület színeiben két bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyerő focista, hozzátéve, örül Dombi kinevezésének. 

Edzői poszton is a városhoz, klubhoz erősen kötődő szakemberek tudtak eredményesebbek lenni, amivel nem Máté Csaba ellen szeretnék beszélni, ugyanis jöhetett volna ide bárki, külsősként nagyon nehéz megragadni

– vélekedett.

A Debrecenben hat évet eltöltő játékos félti volt csapatát, nem szeretné, ha megismétlődne a 2020-as kiesés, és megint a másodosztályból kéne visszaverekednie magát az élvonalba.

Sajnos a jelenlegi helyzetet aggasztóbbnak tartom az akkorinál. Abban a csapatban még sok helyi kötődésű fiatal volt, egyszerűen csak nem állt melléjük a szerencse. Ezzel szemben mára felhígult a társaság, ráadásul hitehagyottak a játékosok, és azt sem látni rajtuk, hogy egyáltalán mit szeretnének játszani

– magyarázta kritikusan Kulcsár.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában